We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Openluchtbioscoop in Park de Oude Kwekerij

  20:00 - 23:00

bioscoop, film, openlucht, park

Zomerse openluchtbioscoop van Het Moment

Park de Oude Kwekerij, het openlucht amfitheater in de Bergermeer, is een goedverborgen geheim in Alkmaar. Daar wordt deze zomer gebruik van gemaakt! Nomadische Cinema Het Moment strijkt er neer om drie avonden films te vertonen onder de sterren.

Het Moment is een reizende cinema, zoals die in de 19e en begin 20e eeuw rondtrok langs steden en dorpen om de wondere wereld van film te delen. Het Moment laat zich niet sturen en valt niet te voorspellen. Het Moment pakt je bij de schouders en rammelt je door elkaar tot je gebit ervan kleppert. Geen genre wordt vermeden, behalve dan dat de afslag Hollywood genadeloos voorbij wordt geracet.

Per locatie kijkt Het Moment naar karakter en vorm van de plek en bedenkt een passend concept om aan het vertonen van film een kunstzinnige vorm te geven. En nu is dus Park de Oude Kwekerij aan de beurt.

De filmvertoningen in de Openluchtbioscoop vinden plaats op 3 zaterdagavonden in augustus en september. Per filmavond, bestaat het programma uit een prachtige filmhuisfilm en daar aan voorafgaand een aantal korte films.

Films

Als hoofdfilms is door de programmeurs gekozen voor:

  1. (500) Days of Summer
  2. Moonrise Kingdom
  3. The Boat That Rocked

Als publiek zit je op een tribune gemaakt van tegels en gras. Voor maximaal comfort, neem je een eigen kussen en deken mee. Je kan genieten van de inhoud van je eigen picknickmandje of een drankje en/of hapje bestellen bij het Parkhuis van Park de Oude Kwekerij.

Er zijn zeven data waarop ze plaats kunnen vinden, houd die dus voorlopig vrij in je agenda: 12-08, 19-08, 02-09, 09-09, 16-09, 23-09, en 30-09-2017. Uiterlijk 3 dagen van tevoren wordt besloten of de filmavond doorgaat.

Praktische info

De filmavond begint wanneer het donker wordt, en de zon onder gaat. Op welke datum de filmmomenten precies plaatsvinden, blijft nog even een mysterie. Dat hangt namelijk af van de weersomstandigheden.

Goed om te weten

  • Toegang: gratis
  • Locatie: Jan van Scorelkade 6 in Alkmaar
  • Bereikbaarheid: geen parkeerplaatsen op het terrein. Wel is er een P+R parking achter Station Alkmaar Centraal, op loopafstand van Park de Oude Kwekerij.
  • Capaciteit: 120 plaatsen
  • Toegankelijkheid: rolstoel toegankelijk

 


Kaart wordt geladen...