We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

bergen aan zee, heiloo, Karavaan, theater

Locatietheater op avontuurlijke plekken

Twaalf dagen lang locatietheater op bijzondere plekken, landelijk premières en een bruisend festivalhart in V&D Alkmaar met korte voorstellingen, exposities, talkshows, live-muziek en eten&drinken. Van 25 mei tot en met 5 juni 2016 speelt hét podiumkunstenfestival van Noord-Holland, Karavaan Festival, in regio Groot Alkmaar.

Het festival brengt je naar polders en weilanden, cultuurhistorische locaties, het strand en de duinen, de historische binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers.

Local Global

Het thema deze editie is Local Global, over hoe wij verbonden zijn met de rest van de wereld. Zo kun je naar de grootse muzikale Lampedusa, waar je aan boord stapt van een schip dat langzaam onder water loopt. Lampedusa is een verbeeldende bijdrage aan het vluchtelingenvraagstuk.

Ook te zien: de landelijke première van Dijkdrift, een opera op een landgoed in Heiloo. Of kom naar Kiemkracht, een voorstelling over zaadjes bij Bejo Zaden. Ook met kinderen kun je – als ze stalen zenuwen hebben – naar Karavaan, bijvoorbeeld naar Molman, waar je in een omgebouwde container wordt gelokt.

Culturele Weidefietsroute

Karavaan neemt je graag mee op reis in een speciaal samengestelde route of arrangement. Een picknick in het duin bij de voorstelling Drie Zusters in Bergen aan Zee.

Of de culturele weidefietsroute; een theatrale ontdekkingstocht door de polder met voorstellingen in de Eilandspolder, Bach bij een bollenboer of een performance in een gemaal met een Rijper maaltijd toe.

Shot inspiratie voor elke dag

Naast locatietheater kom je naar het festivalhart in de voormalige V&D voor elke dag een shot inspiratie: korte theatervoorstellingen en live muziek, expo’s en talkshows en lekker eten en drinken. In de binnenstad wordt je getrakteerd op acts en performances.

Meer info

Karavaan programma

Bekijk het programmaboekje

Karavaan blokkenschema (PDF)

Bekijk het blokkenschema (PDF)

Kijk op karavaan.nl voor informatie en kaartverkoop.


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.