We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  17:00 - 23:00

festival, kunst, lichtjes, light, video

Maak je klaar voor Alkmaar Light Festival 4 en 5 november! Het eerste weekend nadat de wintertijd is ingegaan verandert Alkmaar in één groot lichtkunstwerk. Mét een gave Instawalk met een UIT072 fotograaf!

Dompel je onder in verrassende videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live theater en beleef de stad zoals je dat niet eerder deed.

Een heerlijke wandelroute leidt je langs nieuwe architectuur en cultuurhistorie, door hippe stadsdelen naar iconische pleinen. Onderweg wordt je getrakteerd op nationale en internationale huzarenstukjes. Gooi de oh’s en ah’s er maar lekker uit, want je valt van de ene in de andere verbazing.

Highlight
Dé highlight van het festival is misschien wel de spectaculaire projectieshow op de prachtige Ringersfabriek. Deze lichtshow wordt speciaal voor Alkmaar Light Festival gemaakt door gerenommeerde lichtkunstenaars. Je komt ogen tekort!

Waaggebouw komt tot leven
Eén van de bekendste gebouwen van Alkmaar – de Waagtoren – komt tot leven met een nieuw videokunstwerk. Het pittoreske Fnidsen wordt omgedoopt tot operastraatje en op de Koningsweg sta je oog in oog met een gigantische Koningsspin. In de Laurentiuskerk laat je je meevoeren door licht met klassieke muziek en langs de Bierkade tref je verlichte schepen met muziek, zang en dans. Ook op de Platte Stenenbrug en de Turfmarkt geniet je van lichtkunst-verrassingen.

Creative Hub
De Laat Oost transformeert tijdens Alkmaar Light Festival tot creative hub. Dit wordt de plek waar kunst en techniek samenkomen, waar uitwisseling, ontmoeting en inspiratie centraal staan. Studenten en young professionals gaan aan de slag met video- en lichtkunst & high tech start ups. Laat je uitdagen en verwonderen door nieuwe technieken en ontdek de visie van een nieuwe generatie.

300 sloopauto’s
In het Victoriepark verrijst Relay: een indrukwekkende, muzikale installatie van het bekende muziektheatergezelschap Touki Delphine. Ze verzamelden maar liefst 1848 relais uit zo’n 300 sloopauto’s, waar ze als schakellaars voor knipperlichten werkten. Deze vormen samen met veertien oude stalen golfplaten de basis voor dit overweldigende werk.

Instawalk

Doe mee met de Instawalk

Tjimkje Prins (Wildwood & Fireflies, Alkmaars City Blog UIT072) Nog leuker: Tjimkje Prins (Wildwood & Fireflies, Alkmaars City Blog UIT072) verzorgt tijdens Alkmaar Light Festival een Instawalk!

Tijdens de wandeling inspireert en helpt zij je om met andere ogen, fotografische ogen, de wereld om je heen op jouw eigen unieke manier te aanschouwen en natuurlijk vast te leggen.

Daarnaast krijg je tips op het gebied van fotobewerking en het gebruik van filters. Meld je nu aan en geef een boost aan je inspiratie en je instagramprofiel!


Extra info

  • Alkmaar Light Festival is een nieuw festival van Karavaan en vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 november.
  • Openingstijden zijn beide dagen van 17:00 tot 23:00.
  • Tickets zijn verkrijgbaar op alkmaarlightfestival.nl en kosten €6,50 in de voorverkoop en €9,50 aan de deur
  • Een gezinsticket (2 volwassenen en maximaal 3 kinderen) kost €21,-

Kaart wordt geladen...