We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Baba Rafi

Baba Rafi Alkmaar is de eerste vestiging van een vernieuwende Europese kebab keten. De formule van Babi Rafi is met meer dan 1.300 locaties in Azië al zeer populair. Sinds eind september 2015 kunnen we ook in Europa genieten van gezonde en duurzame gerechten. In ons eigen Alkmaar!

Wat vinden wij van Baba Rafi?

Gezonde én duurzame kebab. Dat moet getest worden! Daarom hebben we gisteravond een kijkje genomen bij Baba Rafi en dat was geen straf. De zaak is ruim, enorm schoon (je kan er bijna van de vloer eten, nu kan dat ook als het ergens enorm vies is, maar dat is weer een andere discussie) en het personeel is uiterst vriendelijk.

baba-rafi-food

Maar goed, de smaak! De kebab, in dit geval van kip, kwam in een wrap. Dat is dus wat anders dan de gekruide rol die we gewend zijn. Het vlees smaakte lekker en was niet uitzinnig gekruid. De sla was vers en dat proefde je. Het was even wennen dat er geen grote flessen saus in omloop waren. Bij je bestelling vraagt de medewerker hoe je je wrap wilt. Ik wilde hem fresh. En hij was lekker fresh!

Kebab voor de moderne, bewuste consument

Baba Rafi is de grootste franchiseketen ter wereld op het gebied van kebabproducten. In het Aziatisch straatbeeld is het met meer dan 1.300 locaties niet meer weg te denken. Het Aziatische concept is volledig aangepast voor de Europese markt waar respect voor het eten, de klanten en de leefomgeving een belangrijke rol spelen.

De gerechten worden vers bereid met zo min mogelijk E-nummers en zoveel mogelijk duurzame en biologische ingrediënten. Bij de ontwikkeling van de gerechten is nauw samengewerkt met een culinair adviseur en een voedingsdeskundige. Daardoor zijn de gerechten ook geschikt om als lunch te eten. Voor iedereen, nadrukkelijk ook vrouwen en kinderen.

baba-rafi-salade
baba-rafi-interieur

Eerst Alkmaar, dan de rest van Europa

Samen met financieel expert Hans Verloop en ex-McDonalds topman Herman de Haas wil het Baba Rafi team de grootste kebab-keten in Europa realiseren. Er is in Europa, waar jaarlijks meer dan 10 miljard euro wordt omgezet met kebab, nog geen vergelijkbaar franchise concept. De vestiging in Alkmaar vormt de flagship store en functioneert als voorbeeld voor nieuw te starten ketens in vergelijkbare middelgrote steden in Nederland en Europa.

“Onze ervaringen in Alkmaar kunnen wij en toekomstige franchisenemers toepassen in vele, andere vergelijkbare steden. Vanuit Noord-Holland willen wij Baba Rafi uitbreiden binnen Nederland en na de aanloopfase ook starten in andere landen in Europa.”

Conclusie

We kunnen Babi Rafi zeker aanraden. Het is niet duur, gezond en een lekkere variatie op de standaard Turkse pizza. Waarmee wel duidelijk moet zijn dat die ook altijd heerlijk zal blijven, zeker na een avondje stappen!

Meer weten

Baba Rafi

Flagshipstore (restaurant)
Gedempte Nieuwesloot 4b
1811 KT, Alkmaar

Openingstijden

ma/di/wo/do:      10:00-22:00 uur
vr/za:                     09:00-03:00 uur
zo:                         12:00-22:00 uur


Kaart wordt geladen...