Foto's: Robert van der Eng

Smaakvolle verrassingen bij de nieuwe wijnbar van ’t Kantoor

Foto’s: Robert van der Eng

Op een hoek van de Platte Stenenbrug heeft het iconische café ’t Kantoor zichzelf opnieuw uitgevonden. In de gloednieuwe wijnbar – een charmante uitbreiding – worden zorgvuldig geselecteerde wijnen gecombineerd met verrassende gerechten. En ja, je voelt het meteen bij binnenkomst: deze plek klopt.

’t Kantoor is al jaren een begrip op de Platte Stenenbrug. Sinds kort is het café een wijnbar rijker en onderscheidt het zich meer van buurman De Koning, die dezelfde eigenaar kent. In de wijnbar kun je niet alleen terecht voor prima wijnen (meer dan 80), maar je kunt er ook een hapje eten. Geen standaard borrelhap hier, maar culinaire hapjes volgens het welbekende shared dining concept. Van snelle bite tot uitgebreid dineren: in de wijnbar zit je voor beide goed.

De aankleding is knus en gezellig, met veel hout, hangende planten en een gezellige bar. We worden hartelijk ontvangen met als leuk detail de wijnfles waar UIT072 op staat geschreven. Chef Jeremy en maître Ruby begeleiden ons door een viergangenmenu, zorgvuldig afgestemd op de wijnen.

Aan tafel

De eerste wijn op tafel is een Onerom Verdejo. Deze Spaanse witte schone is lekker fris en fruitig en wordt gepaird bij een makreeltartaar met venkel, kokos sherry saus en koolrabi. Een fijne combinatie; de smeuïg vettige en rokerige makreel wordt mooi aangevuld door de zachte tropische frisheid van de Verdejo. Lekkere start hoor!

Het tweede glas is een Elysee Viognier, een witte wijn met zachte tonen van abrikoos en perzik, geplukt tijdens de koele nacht. Bij deze wijn krijgen we een gebakken avocado met maïscrème, kerrie-emulsie en ponzu. De zuren van de wijn en het zachte mondgevoel van de avocado spelen perfect met de kerrie en de romige textuur.

Dan schakelen we over op rood, een Domaine Marc Jambon Pinot Noir, met aanduiding van het perceel waar de druiven geplukt zijn. Specifieker kun je de herkomst niet krijgen. In ons glas hebben we een wijn met karakter en diepgang, en aan tafel komt een prachtig gerecht: Beef Sashimi, omringd door ingelegde rode kool, baharat-mayo en een krokant aardappelchipje. Het vlees is heel licht aangeschroeid en heerlijk mals. Precies dat waar je op hoopt als het bord voor je neus verschijnt. De rode kool vormt hierbij een goede compagnon met zijn knapperige zurigheid. Elke hap maak je af met een goede slok van de Pinot Noir, heerlijk.

Ook de volgende gang mag er zijn. Een blend van Negroamaro en Malvasia Nero uit Puglia begeleidt ons gerecht: parelhoen met een kruidige butterchickensaus, groene sambal en flatbread. Een krachtige wijn, vol rijpe donkere tonen en een hint van tabak. De opeenvolging van wijnen is elegant en slim gekozen.

De parelhoen is zowel boterig zacht als pittig, en waarbij je wenste dat je het flatbread kon blijven dippen in de saus. Het valt trouwens op dat de porties echt prima zijn. Geen lullig gerechtje dat na één hap verdwenen is.

We eindigen met een lichtzoete afsluiter. Een Chenin Blanc, met subtiele tonen van kweepeer en abrikoos, sluit het diner af bij een luchtige mango-ijsbal met witte chocolademousse en crumble. En dan het kaasplankje – vier zorgvuldig gekozen kazen, van het romige Fransje tot de licht pittige Bunker Blauw, met een Pedro Ximénez die alles bij elkaar brengt.

Conclusie

’t Kantoor heeft met de toevoeging van een wijnbar een nieuwe dimensie aan hun aanbod gegeven. De combinatie van een uitgebreide wijnkaart met een verrassende menukaart, geserveerd in een sfeervolle ambiance, maakt het tot een must-visit voor wijnliefhebbers en fijnproevers. Kortom, ’t Kantoor’s wijnbar weet te verrassen met een spannende mix van goede wijnen en smaakvolle gerechten

Wijnbar ’t Kantoor

Verdronkenoord 108 – 110
1811 BH Alkmaar
072 515 0411


Instagram

Openingstijden

Donderdag t/m zondag
onscafekantoor.nl


Heb je zelf een leuke tip voor UIT072, wil je mee- of samenwerken, stuur een berichtje en we komen snel bij je terug.