We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  14:00 - 23:00

goed doel, picknick

Kom je zaterdag 15 juli ook picknicken voor een heel goed doel bij Hal25 in Alkmaar? Het wordt een supergezellige middag met goedgevulde picknickmanden, muziek van over de hele wereld, theater, kinderactiviteiten, prachtige foto’s en nog veel meer!

All You Can Picknick is een picknickfestival dat wordt georganiseerd voor Because We Carry. Deze stichting zet zich op het Griekse eiland Lesbos in voor de vluchtelingen die daar stranden. Vrouwtje gaat in juli voor de 4e keer als vrijwilliger voor Because We Carry naar Lesbos en wil met het festival heel veel geld inzamelen om de nodige noodhulp te kunnen bieden, maar ook om het leven van de mensen daar een stukje minder hopeloos te maken. Sinds enkele weken komen er weer steeds meer boten aan uit Turkije en al meer dan twee jaar wordt er keihard gewerkt om mensen die hebben moeten vluchten voor hun leven een veilige, tijdelijke basis te geven.

In het dagelijks leven is Vrouwtje moeder van Oscar (3) en freelance vertaler met een bureau in het altijd gezellige Het Nieuwe Warenhuis op Overstad. “2016 was voor mij zakelijk gezien zo’n goed jaar, dat ik heel graag iets terug wilde doen voor mensen die op dat moment minder geluk in hun leven hadden. Ik deed in Nederland al vrijwilligerswerk, maar wilde me nu een keer wat langere tijd inzetten.”

“In december 2016 vertrok ik voor de eerste keer naar Lesbos voor Because We Carry. De situatie daar, het contact met de mensen, de verhalen en de sfeer hebben diepe indruk op mij achtergelaten. Eenmaal thuis liet de vluchtelingencrisis me niet meer los en besloot ik om vaker richting Griekenland te gaan. Voor heel veel mensen is de situatie op dit moment zo uitzichtloos en dat na alles wat ze al mee hebben moeten maken. Ik hoop dat ik met mijn energie het leven in ieder geval een stukje minder donker voor ze kan maken.”

“Ik geloof er heel erg in dat elk beetje helpt. Samen kunnen we de wereld echt mooier maken. Dus kom je zaterdag 15 juli ook gezellig picknicken bij Hal25 en genieten van heerlijke muziek en nog veel meer? Dan gaan we samen een heel mooi bedrag inzamelen voor mensen die op dit moment alle hulp keihard kunnen gebruiken.”

Like de pagina van het Picknickfestival en koop je kaarten! Zet jezelf op aanwezig bij het evenement op Facebook en maak kans op entree en een picknickmand voor twee!

Meer foodfestivals in Alkmaar

Foodfestivals in AlkmaarAlle foodfestivals in Alkmaar

Hip, gezellig en lekker: UIT072 heeft het overzicht van alle foodfestivals in Alkmaar van deze zomer!


Kaart wordt geladen...