We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Stamping Ground in Filmhuis Alkmaar

  Hele dag

Pop-Eye/Velvet Music en Filmhuis Alkmaar brengen gezamenlijk een ode aan het Woodstock van de lage landen: Kralingen, in de vorm van muziekfilm Stamping Ground.

In 1970 kon tijden het Holland Pop Festival, beter bekend als Kralingen, drie dagen (en nachten) genoten worden van artiesten als Pink Floyd, Dr. John, Family, The Byrds en Santana. Een legendarisch festival, waarvan de film Stamping Ground een boeiende compilatie is.

Peace, love & happiness

George Sluizer en co-regisseur Jason Pohland maakten een uitgebreide beeldregistratie van het muziekfestival, daartoe bijgestaan door meerdere cameramensen, waaronder Jan de Bont. De camera’s zijn bij het hart van de actie; op het podium. Maar er wordt ook gefilmd vanuit een helikopter, en andere collega’s bevinden zich met hun camera’s op het veld tussen het publiek, dat ontegenzeglijk peace, love & happiness uitstraalt.

Tie-dye

Het is de tijd dat het bon ton is om topless aan een waterpijp te hijsen en waarin piemelnaakt meezingen geenszins als een provocatie geldt. Witte blote basten, bruine ribbroeken en kleurrijke tie-dye stoffen kleuren het broeierige Kralingse Bos. Tussendoor rennen er kinderen voorbij en neemt men een duik in de nabijgelegen poel.

De muziekoptredens en sfeerbeelden zijn versneden met enkele interviews met de aanwezige bandleden, die al net zo bezig blijken met vrede, liefde en spiritualiteit als hun publiek.

50 jaar na dato is eindelijk een nieuwe kans om deze film op groot scherm te zien! Wil je met eigen ogen zien waar je ouders het over hebben als ze nostalgisch worden? Dit is je kans. Ook om zelf weer even in de festival mood te komen trouwens.

Meer info

  • Datum en tijd: dinsdag 30 juni om 20.55 uur en woensdag 1 juli om 18.00 uur
  • Toegang: € 13,75 inclusief drankje
  • Tickets: hier bestellen

 

 


Kaart wordt geladen...