Afdrukopties:

Zuurkool met parelhoenfilet

Aantal personen2 portiesVoorbereiding30 minKooktijd45 minTotaal1 uur 15 min

De 8 October Vereeniging Alkmaar Ontzet heeft een oproep gedaan voor lekkere zuurkoolrecepten en daarvan de vijf lekkerste gepubliceerd in het 8-10 Magazine. Dit recept is ingezonden door Heleen Jambroes.

Heel Alkmaar eet zuurkool parelhoen

Ingrediƫnten
 2 parelhoenfilet
 300 gr zuurkool
 1 ui
 2 sjalotjes
 2 plakjes bacon (of 1 el spekjes)
 ½ el suiker
 1 laurierblaadje
 3 dl witte wijn
 250 gr eigenheimers
 klontje roomboter
 scheutje melk
 ½ theelepel nootmuskaat
 peper en zout
Bereiding
1

Kruid de parelhoenfilet met peper en zout

2

Kort op de velkant rondom bruin bakken in boter of olie.

3

Leg de parelhoenfilet in een ovenschaal en laat het geheel in de oven op 75-100 graden in 45 minuten garen.

4

De ui en sjalotjes met bacon of spekjes licht fruiten.

5

Strooi de suiker erover en laat het geheel licht carameliseren.

6

Doe de zuurkool, het laurierblaadje en de wijn erbij. Laat dit een klein uurtje stoven.

7

Serveer het gerecht met lekkere zelfgemaakte aardappelpuree en een heerlijke witte wijn.

Voedingswaarden

Porties 2