Afdrukopties:

Steak tartaar ‘Surf & Turf’ van Remco Sterk – chef-kok

Aantal personen4 portiesVoorbereiding10 minKooktijd5 minTotaal15 min

Steak Tartaar is een klassieker: fijngehakt rundvlees, aangemaakt met een paar ingrediënten. Maar met deze toevoeging van chef Remco Sterk maak je hem net even meer bijzonder.

Steak Tartaar "Surf & Turf"

 400 g Tartaar (gedraaid)
 12 Gamba’s (gepeld)
 4 Sjalotten (gesnipperd)
 40 g Peterselie (gehakt)
 20 g Kappertjes (gehakt)
 20 g Augurken (gehakt)
 2 snufjes Kerriepoeder
 2 theelepel Paprikapoeder
 100 g Mayonaise
 2 theelepel Mosterd
 2 druppels Worcestershire saus
1

Doe alle ingrediënten, behalve de gamba’s, in een kom en meng het geheel luchtig met een vork. Houd dit vooral luchtig, anders wordt het een gehaktbal. Zet het geheel in de koelkast.

2

Bak de gepelde gamba’s in olijfolie en laat ze vervolgens afkoelen.

3

Haal de steak tartaar uit de koelkast en verdeel het in vier porties.

Opmaak
4

Plaats de ring op een bord en vul de ronde ring met de steak tartaar. Druk stevig aan met de
achterkant van een lepel.

5

Verwijder de ring en maak de steak op met de gebakken gamba’s.

Tip van de chef: garneer je gerecht met stukjes tomaat, augurk, komkommer of andere ingrediënten
naar eigen smaak. Maak het af met wat druppels mayonaise om de tartaar heen.

Voedingswaarden

Opdien grootte 3

Porties 0