Print Options:

Ceviche van harderfilet

Yields1 ServingPrep Time1 dayCook Time5 hrsTotal Time1 day 5 hrs

Dit gerecht is gebaseerd op de harder, een prachtige betaalbare Noordzeevis. Zorg voor een vers exemplaar. Deze stevige witte rondvis heeft een mooie volle smaak en relatief weinig graten.

Ceviche

 1 harder, gefileerd en zonder vel
 6 limoenen
 1 citroen
 1 gember
 1 stengel citroengras
 ½ Spaanse peper
 ½ bos koriander
 ½ bos platte peterselie
 1 tbsp basterdsuiker
 vissaus
 50 ml olijfolie (extra vierge)
 4 tbsp sushi azijn
 peper uit de molen
Dag van tevoren
1

Platte peterselie drogen op 60° voor 24 uur in de oven of dehydrator. Daarna fijnmalen tot poeder. Zeef het poeder erna.

2

Blendeer de Spaanse peper en de groene kruiden, gember en citroengras met olijfolie voor 8 minuten glad. Laat het 24 uur staan, zeef het mengsel.

Ceviche
3

Snijd de vis in tranches van 2 centimeter. Daarna op schone doek of linnen servet drogen.

4

Zest van de limoenen en citroen, daarna het sap eruit persen. Meng zest en sap met peper, vissaus en de suiker.

5

Doe de mix van Spaanse peper, kruiden, gember en citroengras opnieuw in de blender, voeg het sap, zestmengsel en azijn toe en blender het 5 minuten.

6

Giet het mengel op de vis en laat het minimaal 5 uur rusten zodat de smaak goed intrekt. Haal eruit en snijd in gewenste vorm.

Opmaak
7

Rangschik de cevice, dresseer af met wat groene takjes en peterseliepoeder.

8

Courgetterolletjes: dresseer er wat marinadevocht bij en wat druppels druivenpitolie en verse eetbare bloemen.