We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuw jaar, een nieuwe maand, dus een nieuwe uitagenda! En ook in januari 2016 is er weer voor ieder wat wils! Nieuwe restaurantjes, feestjes voor kinderen, ouders en andere Alkmaarders. Bekijk hieronder onze 10 tips voor januari in Alkmaar.

1. Alkmaars Eigenste Festival

Alkmaars Eigenste FestivalDe topper voor deze maand: Alkmaars Eigenste FestivalOp 23 januari is het weer tijd voor deze jaarlijkse blauwdruk van wat er aan culturele initiatieven in de Gemeente Alkmaar leeft. Veel muziek, theater, film, kunst, eten, maar bovenal veel gezelligheid.

2. Club 3 voor 12 NH: The Cosmic Carnival + Moon Moon Moon + Kissing Jane

De eerste Club 3voor12 NH van 2016! In onze eigen Victorie weer 3 bands die door landelijke muziekpers en andere early adopters getipt worden. Bands die nadrukkelijk op de deur die Doorbraak heet staan te bonken.

3. Fruits de mer en zeetong

Na het succesvolle wildmenu gaat Granada deze maand de zee in. Op 15 januari: 6 gangen schaal- en schelpdieren voor € 34,50. Bovendien serveert Granada de hele maand januari in roomboter gebakken zeetong voor slechts € 17,50. Jummie!

4. Leezie Zondag

Voor de ouders: kom 24 januari lekker ontbijten bij Koekenbier en laat je kind voorlezen en toneelspelen met de Toneeljuf.

5. Vunzige Deuntjes

Vrijdag 22 januari is Vunzige Deuntjes terug in Podium Victorie Alkmaar! Ditmaal zijn lokale helden The Ambassadors van de partij en staan niemand minder dan DJ Turne en Washington uit Amsterdam op de line-up. Wie heeft er zin in een lekker feestje?

6. Comedy Diner

Houd jij van stand-up comedy? Dan wil je dit niet missen! Tijdens een heerlijk 3-gangendiner in Café De Waag wordt je tussen de gangen door vermaakt door 3 stand-up comedians van Comedy Café Amsterdam. (Line up wordt spoedig bekend gemaakt.)

7. Er ist wieder da

Wat als Hitler vandaag weer op zou duiken? De meest besproken film van het jaar is een bizarre komedie waarin het ondenkbare gebeurt. De Führer is terug, in Filmhuis Alkmaar.

8 t/m 10. Optredens in Theater de Vest

Inmiddels een vast item in de Alkmaarse uitagenda: onze 3 aanraders voor TAQA Theater de Vest:

Ali B – Je suis Ali

Je Suis AliIedereen lijkt precies te weten wie Ali B is en wat hij zou moeten doen. Wat heeft hij daar over te zeggen?

Pumps en Penalties – de voetbalparodie

Pumps en penaltiesEen dag vol speelse voorstellingen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op woensdag 27 januari 2016 vindt dit jaar het Peuterfestival plaats.

Peuterfestival

Peuterfestival 2016 (Kabouterbos)In deze hilarische muzikale parodie komen alle clichés uit ‘het voetbalwereldje’ voorbij. Een avond vol voetbal, liefde en (chantage)tactieken

Missen we iets? Laat het ons weten: tips@uit072.nl.

Alkmaars nieuwste hotspots

Nieuw in Alkmaar

Alkmaar bruist: regelmatig verschijnen er nieuwe leuke restaurants en winkels in de stad. Probeer deze 2 Alkmaarse hotspots eens uit deze maand:

Pop-up de Filantroop

De Filantroop Alkmaar

Een tijdelijk restaurant op een unieke plek: De Filantroop is van 6 januari tot 6 juni geopend in Kowalski te Alkmaar! Dus wees er snel bij met reserveren!

Meat & Co

Meat & Co Alkmaar

Vorige maand noemden we Meat & Co al bij de tips. Dit eigentijds ingericht grill restaurant gaat met iets vertraging halverwege deze maand open.

Sharing = caring

Zit er wat leuks bij? Deel het dan met je vrienden!

Wil je meewerken aan UIT072 of heb je tips? Stuur ons een berichtje via Facebook of mail info@uit072.nl.