We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De komende weken gaan we met de leukste Alkmaarse IT-bedrijven op zoek naar hun favoriete plekken. Vandaag de leukste hotspots voor een VrijMiBo.

borrel hotspots

Na een lange werkweek is er natuurlijk niets leukers dan samen met je collega’s op vrijdag af te sluiten met een hapje en een drankje. Maar waar in Alkmaar scoor jij nu de lekkerste speciaal biertjes, cocktails en kaasplankjes? Wij zetten de leukste plekken voor een vrijdagmiddagborrel (VrijMiBo) voor je op een rijtje.

De Gasfabriek

De Gasfabriek is gevestigd op een unieke locatie buiten het centrum en ademt een fijne en historische sfeer. Binnen is deze locatie omgetoverd tot een multifunctionele plek waar je na je werk heerlijk kan borrelen. Bij mooi weer is het een aanrader om buiten aan een tafeltje op het uitgestrekte grasveld te genieten van een biertje en een borrelplankje.

Waar: Gasfabriek
Lees ook: MIBO! de vrijmibo van de Gasfabriek

The Scrapyard

Scrapyard Moersleutel Bier

The Scrapyard is de officiële taproom van Brouwerij De Moersleutel. Op deze centrale locatie, bij HAL 25, kan je kiezen uit maar liefst 20 verschillende speciaalbieren van de tap. Bovendien is er nog een flink assortiment aan flesjes en blikken bier waar je uit kan kiezen. Voor de echter bierliefhebber is dit dus echt the place to be. Ga dus snel en keertje heen en laat uitbater Rick Ooms je alles vertellen over de wondere wereld van speciaalbier.

Waar: The Scrapyard, Taproom
Lees ook: De beste hotspots voor bier in Alkmaar

Grand Café De Koning

De Koning: Terras

De Koning

Gelegen aan de Platte Stenenbrug vind je Grand Café De Koning. Op deze plek in het historische centrum kan je zowel op het terras als binnen genieten van de lekkerste hapjes en (tap)biertjes. Mocht je na je borrelplankje nog trek hebben, dan raden wij je aan eens te kijken op de uitgebreide menukaart. De heerlijke saté die ze hier serveren is een begrip in Alkmaar!

Waar: Café De Koning
Lees ook: De Koning: een royaal café

Stadsstrand de Kade

De KadeAls je in een relaxte setting, met je voeten in het zand, wil genieten van een hapje en een drankje dan ben je bij Stadsstrand de Kade aan het juiste adres. Het Stadsstrand is centraal gelegen aan het Noordhollandsch Kanaal en met name op zomerse dagen is het hier goed toeven. Zie jij jezelf al zitten met een lekker fris speciaal biertje in je hand, kijkend over het water richting het historische centrum?

Waar: Stadsstrand de Kade

Proeflokaal De Boom

Proeflokaal de Boom wint Gouden Spatel 2017Proeflokaal De Boom is de specialist op het gebied van speciaalbieren in Alkmaar! Bij dit café, gelegen vlak naast het Waagplein, is het altijd gezellig en laat het kundige personeel je graag kennismaken met het ruime assortiment aan bieren. Bij mooi weer kan je bovendien op het drijvende terras met een drankje in je hand genieten van het zonnetje en de sfeervolle binnenstad.

Waar: Proeflokaal de Boom
Lees ook: De Boom beste speciaalbiercafé van Noord-Holland

Stadskaffee Laurens

Biertje in LaurensRond de historische Sint Laurenskerk in Alkmaar vind je diverse leuke cafés die geschikt zijn voor een gezellige vrijmibo. Als we er dan toch eentje mogen aanraden dan is het Stadskaffee Laurens. Op deze sfeervolle locatie schenken ze maar liefst negen verschillende tapbieren, is er een heuse wijnkamer en een zeer fijne cocktailbar. Bovendien is er keuze uit diverse hapjes. Stadskaffee Laurens mag je dus zeker niet missen!

Waar: Stadskaffee Laurens
Lees ook: Wine & Dine Flight van Stadskaffee Laurens

De Kleine Deugniet

UIT072 Team Meet-up - De Kleine Deugniet

Ook Team UIT072 doet graag een VrijMiBo bij de Kleine Deugniet (foto is van ver voor corona ;))

Proeflokaal De Kleine Deugniet is een uniek café in Alkmaar. In hartje centrum kan je in dit Belgisch Bierencafé kennismaken met al het lekkers dat onze zuiderburen te bieden hebben. Naast Belgisch bier vind je hier echter ook een selectie bieren die je elders niet zo snel tegen zult komen. Kortom, een plek waar je zeker eens moet zijn geweest!

Waar: De Kleine Deugniet
Lees ook: Top 2000 Café in De Kleine Deugniet

IT=Alkmaar

IT=Alkmaar logoDit artikel is mogelijk gemaakt door IT=Alkmaar. In de zomer van 2018 sloegen 9 Alkmaarse IT-bedrijven de handen ineen. Hun doel was Alkmaar op de kaart zetten als echte IT-stad. Een bruisende plek waar studenten, starters of de meer ervaren collega een fijne plek vindt om te werken en zich verder te ontwikkelen. En dat is gelukt!

Meer over IT=Alkmaar