We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het is oktober! Dé maand van Alkmaars Ontzet maar ook van het eerste Bockbier en een heleboel ander lekker eten, drinken en mooie feestjes. Zo gaan we onder andere weer een lekker rondje culinair wandelen, testen we cocktails en kijken we kattenfilmpjes! Maar dat is nog niet alles want Alkmaar heeft deze maand ook nog een paar hele leuke nieuwtjes in petto! 

De events die je niet mag missen deze maand

1. Amusetour 2019

Amusetour Alkmaar - Nola Social

Onze favoriete wandeling door de stad en het beste excuus om op zondag om 12:00 uur aan de wijn te gaan. Op 20 oktober gaan we weer op Amusetour en genieten we van de smaakvolle combinaties van de deelnemende chef-koks en sommeliers.

2. Alkmaars Ontzet

Alkmaar Ontzet (schilderij)Dé feestdag van Alkmaar: 8 oktober, oftewel Alkmaars Ontzet. Bijna een volle week lang feesten op verschillende locaties in de stad. Denk aan De brug viert ontzet, Vrijstaat en Ontzettend Alkmaar.

Tip: Bekijk de 8 leukste tips voor Alkmaar Ontzet!

3. Daya Movie Night

BijDaya Koerdische Film

Op 18 oktober organiseert Daya haar eerst movie night! Kijk naar bijzondere Koerdische film onder het genot van, ongetwijfeld, een heerlijk een hapje uit de keuken van Bij Daya. Wel even reserveren want heel veel plek is er niet.

 

4. CrossOverStad 3.0

CrossOverstad 2019CrossOverStad is hét urban sports festival in Overstad. Versie 3.0 van dit festival vol streetart en straatsport beleef je op 24 oktober.

5. Cinekid on Tour!

De liefste, leukste en grappigste kinderfilms tijdens Cinekid Filmfestival On Tour. Tijdens de herfstvakantie op 23, 24 en 25 oktober is Filmhuis Alkmaar omgetoverd tot een grote filmspeelplaats.

6. Comedy & Magic Club

Spotlight Comedy MagicLachen, gieren en goochelen! De Comedy & Magic Club is weer terug op donderdagavond 24 oktober in cafe Spotlight. Gedachtes worden gelezen, gekozen kaarten gevonden en grappen worden verteld.

7. Club Pussycat, What’s New?

Club Pussycat is een concept waarbij jij de kans krijgt om bands en artiesten te zien in de intieme setting van de kleine zaal van Victorie voordat ze zijn doorgebroken en alleen nog maar in ramvolle grote zalen staan te spelen.

8. Herrie Metal Festival 2019

herrie metal alkmaar 2019Zaterdag 12 oktober is HAL25 het walhalla voor metal liefhebbend Alkmaar. Nationale en internationale metalheads blazen je blafhard en retesnel omver tijdens het Herrie Metal Festival!

9. Aloha Cocktaillab

Elke derde donderdag gooit Aloha Café de deuren van zijn laboratorium open. Proefkonijnen en dummies die hun leven willen doneren aan de wetenschap kunnen zich bij het Aloha Cocktail Testlab aansluiten en de lekkerste cocktails voor de komende maand uittesten.

10. Bockbierfestival bij de Boom

Heel veel herfstiger dan Bockbier wordt het bijna niet. Op zondag 20 oktober geniet je tijdens het Bockbierfestival bij Proeflokaal de Boom van de 23 verschillende Bockbier op de tap heeft staan!

 

 

 

Nog meer deze maand!

Tip: Ron Blaauw kookt bij Nola Social

De geruchten waren niet van de lucht al weken werd er gespeculeerd, komt Ron Blaauw naar Alkmaar?
14 oktober gaat het dan toch gebeuren! Ron Blaauw komt koken bij Nola Social en zet als voorproefje op wat nog komen gaat een waanzinnig 5 gangen-diner voor je op tafel. Reserveer snel!  

Tip: Opening Ringers Winkelcentrum

Deze maand opent de ene na de andere nieuwe zaak de deuren in Ringers Winkelcentrum (voorheen Noorderarcade). Vanaf 1 oktober kunnen we maximaal gaan eten bij Heinde & Ver. Binnenkort openen ook Toy Champ, Only For Men en Prenatal hun deuren en… save the date: 9 november is de grote heropening!

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor oktober

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. In de maand oktober hebben wij 3 filmtips voor jou!

1. Piranhas

Een groep jongens uit Napels droomt er van om snel rijk te worden en de macht te grijpen in hun eigen wijk. Ze maken naam in het criminele circuit en zien dit als hun enige manier van leven. Totdat de leider van de groep gedwongen wordt een keuze te maken.

Tickets en meer info

2. Jim Button en de stad van de draken

Jim Button, een avontuurlijke jongen van het kleine eiland Lummerland, realiseert zich op een dag dat hij daar eigenlijk niet vandaan komt. Jim besluit het eiland te verlaten en trekt de wijde wereld in op zoek naar avontuur. Samen met zijn goede vriend Lucas de machinist en stoomlocomotief Emma komen ze terecht in het grote keizerrijk Mandala.

Tickets en meer info

3. CatVideoFest 2019

Elk jaar stelt CatVideoFest uit ontelbare uren van unieke ingezonden filmpjes, animaties, muziekvideo’s en natuurlijk de klassieke internetfilmpjes een compilatie samen van de allerleukste kattenfilmpjes! Vertoningen van het evenement vinden plaats over de hele wereld en een deel van de inkomsten wordt afgestaan aan lokale organisaties voor de opvang van katten en dierenwelzijn. .

Tickets en meer info

 

Extra