We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu alle victoriefeesten en evenementen achter de rug zijn hebben wij nog paar to-do’s tussen de herfst bladeren in oktober voor je tegoed. Bekijk snel onze 5 tips voor deze maand 

De 5 events die je niet mag missen deze maand

1.Nosferatu – Dracula in de grote kerk

Nosferatu Grote Kerk Dracula naar de Grote Kerk in Alkmaar. Het Filmhuis Alkmaar organiseert op 19 oktober een hele bijzondere vertoning van de horrorklassieker Nosferatu uit 1922. Met live de soundtrack van de film op het enorme orgel in de Grote Kerk.

2. Kunst10daagse in Bergen

Kunst10daagse

Haal je artistieke hart op tijdens de Kunst10daagse in Bergen. Van 19 oktober tot en met 28 oktober komen ruim 260 kunstenaars naar het kunstenaarsdorp om te exposeren en op te treden. Schilderijen, beeldhouwwerken, etsen, fotografie, keramiek alles is in deze 10 dagen in en rond Bergen te bewonderen.

3. Rockfest 2018

Rockfest Alkmaar 2018Bigger, Better & Louder! Dat is Rockfest Alkmaar op zaterdag 27 Oktober 2018 in Koel310. 4 tributebands spelen covers van de beste hardrock helden in een programma waar de rocknostalgie van afdruipt!

4. Swing City bij de Heeren van Sonoy

Swing City DiscofeestGa jij nog helemaal lekker op de dansklassiekers uit de jaren 60, 70 en 80? Dan is Swing City iets voor jou! Op zaterdag 20 oktober organiseren de Heeren van Sonoy het ultieme discofeestje…

5. Bockbierfestival bij Proeflokaal De Boom

Bockbierfestival de boomOp zondag 21 oktober organiseert Proeflokaal de Boom organiseert Bockbierfestival! Op verschillende plekken in en rond De Boom zijn plekjes ingericht om te genieten van de 23 (ja, drie en twintig!) verschillende Bockbieren van de tap

 

 

 

Nieuwe hotspots in Alkmaar

Eten & drinken in Alkmaar

Naast het gefeest op bovenstaande events moet er natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken worden. Vandaar onze extra tips:

1. De Kamer

Restaurant De Kamer

Restaurant & Bar De Kamer in Heiloo is geopend! Op 1 oktober gingen de deuren open van dit nieuwe restaurant aan de Kennemerstraatweg vlakbij de het witte kerkje. De kamer combineert een sfeervol en modern interieur met heerlijke vernieuwende gerechten. Erg gaaf is the Seafood bar waar de dagelijkse verse vis voor je ligt gepresenteerd. Ga je liever voor een drankje? Neem dan plaats aan de langste bar (27 meter) van Noord Holland en geniet van een van de 20 (open) wijnen, speciaalbieren of trendy cocktail.

2. Amusetour Alkmaar

Amusetour 2018 (Bergen): Bourbon Room

Deze maand is natuurlijk ook de maand van de Amusetour Alkmaar! Elk jaar is deze tour langs 7 restaurants voor een hapje en een drankje ver van tevoren uitverkocht. En ook dit jaar is er geen kaartje meer te krijgen. Gelukkig organiseert de Amusetour meer culinairewandelingen in de buurt. Voor de Amusetour CastricumSchagen en volgend jaar in Bergen zijn wel nog kaarten te koop!

 

Extra