We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Als je denkt aan oktober in Alkmaar, denk je aan Alkmaars Ontzet. Maar er is nog veel meer wat je niet mag missen: mythische wezens op het Waagplein, Europese films in het Filmhuis en het FeelGood Festival. Dat en meer lees je natuurlijk in de UIT072 maandtips.

1. Alkmaar Vrij

Alkmaar Vrij

De maand begint goed, met Alkmaar Vrij. Op 1 en 2 oktober wordt de Paardenmarkt omgetoverd tot een openluchtbioscoop, omringd door foodtrucks. Beide dagen afgesloten met een knallende silent disco.

2. ONTZETtend Alkmaar

Ontzettend Alkmaar

Ook het weekend van 7, 8 en 9 oktober is het weer feest! Ditmaal met een nieuw festival: Ontzettend Alkmaar is 3 dagen los gaan op de Paardenmarkt met Classics, Dance en Nederlandstalige muziek.

3. Europees Film Festival

Europees Film FestivalVan 6 t/m 9 oktober vindt het 2e Europese Filmfestival Noord-Holland Noord plaats. Met 11 filmhuisfilms, waaronder voorpremières van Een Echte Vermeer en I, Daniel Blake, krijg je een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.

4. Invasie Alkmaar

Invasie AlkmaarOp 6 oktober wordt Alkmaar aangevallen door indrukwekkende, mythische wezens. Kolossale draken en vreemde vogels bewegen zich, beestachtige geluid uitbrakend, dwars door de stad en de mensenmassa. Lees verder…

5. De Brug Viert Ontzet

De Brug Viert OntzetRond Alkmaars Ontzet is het ook op de Platte Stenenbrug 2 dagen feest! Vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober live muziek, DJ’s én de FRDS VrijMiBo op een droge (want overkapte) brug: De Brug Viert Ontzet.

6. De Borrel

De Borrel (Spotlight)Een nieuwe VrijMiBo in Alkmaar! Op DE BORREL heb je vanaf 14 oktober elke vrijdag de beste DJ’s. lekkerste fingerfood en heerlijke drankjes in SPOTLIGHT Alkmaar.

7. Douwe Bob

Douwe BobDouwe Bob haalde namens Nederland de 11e plek op het Eurovisie Songfestival 2016. Op 20 oktober kun je hem van dichtbij bewonderen. Dan speelt hij in ons eigen Podium Victorie.

8. FeelGood Festival

FeelGood Festival 17Kom kijken, luisteren, dansen, eten en drinken voor het goede doel op het FeelGood Festival. De 17e editie is op 29 oktober, met onder meer ZEEKtheFREAK, Hark en The Refs.

9. Eek-a-Mouse

De onverwoestbare Jamaicaanse reggae-artiest Eek-A-Mouse vertegenwoordigt het rauwe en authentieke geluid in de reggae. Een optreden van Eek-A-Mouse is een belevenis en 30 oktober maak je het mee in je eigen Alkmaar!

10. Try-Out Café

Try-Out CaféNa het overweldigende succes van vorig jaar programmeert Theater De Vest ook dit jaar weer het Try-Out Café. Een podium voor aanstormend talent in de disciplines kleinkunst, cabaret, stand-up, muziektheater en singer-songwriter. De eerste editie van het nieuwe seizoen staat 30 oktober in de agenda.

Afgelopen maand in Alkmaar

Gemist in Alkmaar?

Natuurlijk kijk je regelmatig op UIT072 voor je verse tips in Alkmaar en omstreken. Maar heb je deze populaire artikelen van afgelopen maand al gelezen?

1. Spotlight

Noukka_Signe_UIT072_Spotlight-5

Nieuw in Alkmaar: bij Spotlight: coffee and more, kun je terecht voor ontbijt, koffie, lunch en, vanaf deze maand, elke week een VrijMiBo.

2. Brownies & DownieS

Brownies&DownieS

Er zijn veel horecagelegenheden in Alkmaar met lekker eten en gezellige, ruime sfeervolle inrichting. Maar Brownies & Downies is nét even specialer…

3. 5 Jaar de Kade

Stadsstrand de Kade

Alweer voor het 5e jaar opende De Kade voor een zomer met de voetjes in het zand. Wij spraken Michael aan de vooravond van het knallende sluitfeest.

Extra

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.