We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mei in Alkmaar betekent quizzen, comedy, de eerste festivals en nog veel meer! Wij zetten de top 7 voor deze maand op een rij.

De events die je niet mag missen deze maand

1. Verbindend Theater met Festival KUUB

Gezelschap Nina Beem Productions

De maand mei zit vol creativiteit in Alkmaar! Elke zondag kun je gratis mee doen met de workshops van KUUB. Zondag 1 mei staat in het teken van verbindend theater, maar er is veel meer deze maand.

Bekijk alle KUUB events in mei

2. Pubquiz @ Gunnery’s

Olav Rovers

In Gunnery’s speel je elke eerste maandag van de maand in een team met (maximaal) 5 mensen om (cash) prijzen. Quizmaster Olav zorgt elke maand weer voor een verse quiz met vermakelijke vragen. De perfecte besteding van een maandagavond met vrienden!

Meer info…

3. Comedy Spotlight

Jacob Adriani close-up (Comedy Spotlight)Alkmaarse cabaretier Jacob Adriani zet elke eerste donderdag van de maand comedians uit het Nederlandse comedy-circuit in de spotlight. Deze editie is extra bijzonder, want Jacob neemt niet 4, niet 5, maar liefst 6 comedians mee! Mis het niet!

Meer info…

4. Popweekend Dijk & Waard [WINACTIE]

Popweekend Dijk & WaardOp vrijdag 13 en zaterdag 14 mei zal Heerhugowaard op haar grondvesten trillen tijdens Popweekend Dijk & Waard. Twee dagen lang een muzikaal feest op de IJsbaan in het Kruis. Vrijdag is het meezingen geblazen, op zaterdag pakt Barcode uit. Nog leuker: wij mogen 4×2 vrijkaarten weggeven!

Meer info…

5. Festivals in de Hout

Header Houtpop 2019

Na 2 jaar mag het weer eindelijk: festivals vieren in de Alkmaarderhout! Na  Bevrijdingsfestival is er 15 mei  Jazz & Blues in de Hout, gevolgd door het kindvriendelijke  De Hout op Stelten (22 mei) om deze maand op 29 mei af te sluiten met het pittiger  HoutRocks.

6. Romeo & Julia in de open lucht

Romeo & Julia

De Theatergroep uit Sint Pancras speelt het beroemdste liefdesverhaal uit de geschiedenis, waar je nooit genoeg van kunt krijgen: ‘Romeo & Julia’. Buiten onder de sterrenhemel, waar je als publiek lekker beschut zit op de overdekte tribune, zie je voor je een prachtig verhaal verteld worden door spelers uit Sint Pancras en omgeving.

Meer info…

7. Alkmaar Pride

GrachtenparadeNa 2 jaar online de Pride te vieren, mogen we dit jaar weer los! Op 28 mei 2022 vindt alweer voor de 13e keer de Alkmaarse Grachtenparade plaats, met aansluitend feest op het Waagplein met o.a. Mart Hoogkamer en Dany Froger.

Meer: alkmaarpride.nl

Nieuwe hotspots in Alkmaar

Nieuw in Alkmaar

Alkmaar is booming! Elke maand openen er weer nieuwe, leuke hotspots de deuren. En gelukkig houden wij je op Alkmaars City Blog UIT072 op de hoogte van de nieuwste tips voor uit eten gaan, cultuur of winkelen in Alkmaar.

2. La Locanda

La Locanda en Accijnstoren (drone)

Bij La Locanda lekkere hapjes en drankjes met uitzicht op de Alkmaarse Accijnstoren.

Meer over La Locanda

3. Racesquare

Racesquare Alkmaar: geconcentreerd racen

Racesquare is de ultieme ontmoetingsplek voor Formule 1 fans met liefst 60 racesimulatoren.

Meer over Racesquare

Extra