We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Juni in Alkmaar, wat gaan we doen? In de Alkmaarse UITagenda zetten we elke maand de leukste todo’s overzichtelijk voor je op een rij.

De events die je niet wil missen deze juni in Alkmaar

1. Kaeskoppenstad

Kaeskoppenstad figurantenHet is weer zo ver! Op 1 en 2 juni tovert Kaeskoppenstad de binnenstad van Alkmaar weer om tot d’Oude Stad: de stad van 1573, vlak na het Alkmaars Ontzet. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement staat alles in het teken van de 16e eeuw. Dit jaar met een nieuwe route!

Za 1 en zo 2 juni
Meer info…

2. Popweekend Dijk & Waard

Popweekend Dijk & WaardHet gezelligste festival van Heerhugowaard, Popweekend Dijk & Waard, heeft de line-up voor 2024 bekendgemaakt. Op zaterdag 1 juni strijken Frans Duijts, A* Fever, FeestDJRuud, René Le Blanc en Mart Hoogkamer neer op het nieuwe festivalterrein op het Strand van Luna.

Za 1 juni
Meer info…

3. Zomer in de Mare & Zomer op het Plein

Zomer in de MareOok in 2024 is het weer Zomer in De Mare en Zomer op het Plein! Zomer in De Mare barst van het straattheater en vindt plaats in park de Rekerhout, op de zaterdagen en zondagen van 8 t/m 23 juni. Op 28 juni trappen we Zomer op het Plein af op het Canadaplein!

Vanaf 3 juni
Meer info: zomerindemare.nl

4. De Weide Festival

Feest bij De WeideEen nieuw electronisch muziekfestival op een unieke locatie. Intiem, vernieuwend en vooruitstrevende elektronische muziek op 3 podia op een idyllisch boerenerf, omringd door hoge bomen en kabbelende slootjes.

Za 15 juni
Meer info
Zie ook: De Weide van Wille: nieuwe korte docu over vernieuwend Alkmaars festival

5. Alkmaar Tapt Festival

Alkmaar TAPT 2019Zin in een feestje? Dan moet je bij TAPT zijn! Het ultieme borrelfestival van Nederland waar (speciaal) bier, wijn, cocktails en alcoholvrije drankjes rijkelijk vloeien. Met een VrijMiBo én voetbal op de vrijdag en een dag vol gezelligheid op de zaterdag.

Vr 21 en za 22 juni
Meer info

6. Muziek in de Hout

Cultuurpark de Hout (5 mei)De lepelaars hebben Cultuurpark de Hout weer vrijgegeven voor muziekliefhebbers! Het eerste festival van dit jaar is De Hout op Stelten, een gratis toegankelijk theater, muziek -en dansfestival voor kids. Meer van de (harde) rock? Op 16 juni is het tijd voor De Hout Rocks.

Zo 2 en 16 juni
Meer info

7. Moersleutel 8 Years Anniversary

Bier Hier! Moersleutel bestaat deze zomer 8 jaar en dat vieren we! Kom je onze 8 nieuwe verjaardagsbieren van de tap proeven?
Met natuurlijk veel Craft bier, een live Q&A met ons team, een DJ voor gezellige deuntjes, lekker eten en speciale activiteiten!

Za 29 juni
Meer info

Extra

Wil je ons uitnodigen voor jouw event? Neem gerust contact op!