We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nu er weer meer mogelijk is wordt er steeds meer leuks georganiseerd. We kunnen het theater in, het water op en de kroeg in. Met deze maandtips van juli ga je je niet vervelen!

7 tips voor juli: theater, muziek, acrobatiek, kunst en sport

1. Buitenvoorstelling ‘STEL’ komt naar Alkmaar

STEL @ IJkgebouw

Op donderdag 1 juli speelt de buitenvoorstelling STEL op het terras bij het IJkgebouw in Alkmaar. STEL werd speciaal voor deze zomer geschreven. De zomer dat we gevaccineerd en wel weer naar buiten gaan. Volgens sommigen zelfs een ‘summer of love’. Maar ja: kunnen we het nog?

2. Eva van Manen en Lucky Fonz III

Lucky Fonz III en Eva van Manen

De Grote Zaal van Theater De Vest wordt deze zomer omgetoverd tot een gezellig plein. Zomer in de Mare en Zomer op het Plein kunnen hierdoor toch doorgaan. Op vrijdag 2 juli staan songwriter, producer en dichter Eva van Manen; en singer-songwriter en vooral rasentertainer en live-performer Lucky Fonz III op het programma.

 

3. SUPERSUPB Challenge Alkmaar: suppend door Alkmaar voor het goede doel

SUPB JCI

Een te gek nieuw event waarbij je suppend door de stad Alkmaar gaat. Middels diverse wedstrijdelementen positioneer je jezelf of je team in de allereerste ranglijst van de “SUPERSUPB Challenge Alkmaar” op zaterdag 3 juli.

De start is verdeeld in verschillende tijdsloten waarbij je met max. 10 personen start en er voldoende afstand op het water gehouden kan worden. Starten doe je bij Proeflokaal de Boom.

4. PEESHOW de Jaarclub bij HAL25

Peeshow De Jaarclub in Hal25

De PEESHOW is weer terug bij HAL25. Het enige echte ronddraaiende bouwtoilettentheater van Alkmaar! Beleef op zondag 4 juli de voorstelling  vanuit jouw eigen privédixie. Vijf jonge en beginnende theatermakers maken een voorstelling over alles willen maar niets doen, over dromen maar niet durven, over opstaan maar blijven liggen en over volmondig ja zeggen.

 

5. Acrobatiek met Knot on Hands en Duo Berlingo

Duo Berlingo in actie

Ook weer twee voorstellingen in Theater De Vest om half 8 en half 10 op woensdag 7 juli. Zomer op het Plein brengt je dan een  dubbelvoorstelling met veel acrobatiek, voor de hele familie.

6. Thomas Trum in de Grote Kerk

Thomas Trum in Grote Kerk

Vanaf aankomende zomer lanceert de Grote Kerk Alkmaar een bijzonder programma: Nieuw Licht. Voor de eerste editie is kunstenaar Thomas Trum benaderd. Hij werkt met onconventionele technieken en materialen, zoals zelfontworpen viltstiften van zeer groot formaat. In zijn expositie Taking a Line for a Walk probeert Trum het ritme van de architectuur, gevormd door de gewelven, bogen en pilaren van de kerk, te vangen.

7. Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Ruben Annink en Roxeanne Hazes

Zomer op het Plein pakt door op zondag 11 juli met optredens van Ruben Annink en Roxeanne Hazes. De eerste ken je misschien wel van het afgelopen seizoen van het tv-programma ‘Beste Zangers’. Ruben Annink maakt eerlijke en warme Nederlandstalige popmuziek. Roxeanne vervolgt haar eigen weg waarin ze op zoek gaat naar nog meer muzikale vrijheid. Beide optredens vinden weer plaats in Theater De Vest.

 

Afgelopen maand in Alkmaar

Dit zijn onze populairste artikelen van afgelopen maand. Voor het geval dat je ze hebt gemist.

1. Nieuw: Cocktailbar La Sentadilla

La Sentadilla

Van fijn-vuige donkere kroeg naar hippe cocktailbar. Middenin de Hekelstraat, waar decennialang Odeon te vinden was, komt binnenkort: La Sentadilla. Wij mochten als eerste een kijkje nemen in deze eerste speakeasy cocktailbar van Alkmaar.

> Bekijk de eerste foto’s

 

 

2. ’t Kantoor: zittend dansen en lekker eten

Rendang met sayur lodeh

Er is geen enkel gerespecteerd borrelaar uit Alkmaar die niet bekend is met Ons Café ‘t Kantoor. Al meer dan 25 jaar een begrip op de Platte Stenenbrug. En sinds kort een tweelingzusje rijker: eetcafé ‘t Kantoor (ook wel de bistro van ‘t Kantoor genoemd). Waard om te checken.

> Lees onze review

 

3. DOK-10: Gewoon lekker aan de haven van het Alkmaardermeer

Proeverij voorgerechten @ Dok-10 Akersloot Aan de haven, in het noordelijkste puntje van Akersloot, vind je Dok 10. Het nieuwste project van Sam Piscaer en Martijn Rootring. Het bedrijf wordt geleid door Boris Piscaer (jawel, broer van), met Damian Hilberts (bekend van ’t Fnidsen en First Dates) als chef-kok. Dat belooft wat, en wij gingen op onderzoek!

> Lees onze review

Extra

Organiseer je zelf binnenkort iets waarvoor je in 1 klap een grote groep mensen wilt bereiken? Of open je een nieuwe zaak in 072? Neem even contact met ons op en we gaan kijken hoe we je kunnen helpen! Mail gerust: info@uit072.nl.