We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor de luie zondag, de relaxte thuiswerkdag, of gewoon om je doordeweekse dag goed te beginnen. We zetten voor jou de 10 beste tips voor ontbijten in Alkmaar in 1 handig overzicht!

De afgelopen weken heb je je compleet rond gegeten en je bent wel even klaar met uitgebreid dineren. En je hebt heilig met jezelf afgesproken de drank volledig af te zweren (nou ja, voorlopig dan). Hoog tijd voor nieuwe ideeën om samen met vrienden te relaxen in een gezellige omgeving.

Wij zeggen: Ga eens ontbijten. Een (h)eerlijk begin van de dag, vooral met goed gezelschap en een straffe bak cappuccino. En laat je je goede voornemens varen, ook een perfecte kater remedie. Dit zijn de ontbijt hotspots van UIT072.

Ontbijten in Alkmaar

1. Anne & Max

Anne & Max is jouw huiskamer is de stad. Elke dag geniet je vanaf 8.30 uur van de lekkerste ontbijtjes. Ben je geen ochtendmens? Ontbijten kun je hier all day long. Met de lichte, gezonde en verse huisgemaakte producten kom jij de dag wel door. Er wordt zoveel mogelijk met biologische, ambachtelijk en fairtrade producten gewerkt. Maak samen een droomstart met het ontbijt voor 2 of ga voor the healthy choice met Griekse yoghurt of Havermout. Het is jouw dag.

Tip: Maak je ontbijt compleet met een Mimosa of BloodyMary :).

Anne & Max, Kraanbuurt 3, Alkmaar | Fresh Food Coffee Cafe
Website
Anne & Max op Facebook

2. ECHT

Klaar met gemaksvoedsel? Geen potjes en pakjes meer, maar genieten van zelfgemaakte, echte producten? Dan is ECHT jouw spot. ECHT loopt graag voorop en alles is met zorg bereid. Huisgemaakt en zonder overbodige toevoegingen, het liefst biologisch. Vaak gezond, soms zonder suiker, maar soms ook helemaal niet. Kies tussen 8.30 – 13.00 uur 1 van de vele sfeervolle plekjes. De ontbijtkaart is ECHT uitgebreid met smaakvolle gerechten en duurzame locale producten. De bar staat vol met lekkers, ook om mee te nemen en er is altijd wel iets buiten de kaart om. Ga voor ECHT, want geluk kun je eten.

Tip: Combineer je ontbijt met een overnachting boven de nieuw geopende vestiging in Bergen en laat je verwennen in ECHT stijl.

ECHT Food Alkmaar & Bergen, Marktstraat 4, Alkmaar / Oude Prinsweg 5, Bergen| Ontbijt & lunch
Website
ECHT Food op Facebook

3. 1480|Foodbar

In hartje centrum in een authentiek sfeervol pand zit 1480|Foodbar. Je verwacht het misschien niet, maar na een bruisende uitgaansavond staan ze de hele week alweer om 8.30 uur (zondag v.a. 9.30 uur) klaar voor de eerste ontbijtgangers. Van Gezonde Start tot een uitgebreid 1480 Ontbijt met Turkse yoghurt, suikerbrood, scone en spiegelei. 1480|Foodbar is de perfecte plek om je kater te overwinnen. En zoals we gewend zijn is er ook gedacht aan de kleintjes. Met het 1480 Kids Ontbijt zijn je kinderen wel even zoet. En zodra het weer iets warmer wordt, zit je heerlijk op het terras aan het water.

Tip: Hou de event agenda in de gaten. Er is altijd wel wat te beleven.

1480|Foodbar, Mient 16, Alkmaar | Restaurant & Bar
Website
1480 op Facebook

4. Hofman

De meest vroege vogel is Hofman. Om 8.00 uur (zondag 9.00 uur) gaan de deuren al open voor een all day, every day ontbijt. Geen shared dining, maar wel met de unieke Hofman touch. Bij Hofman wordt je rustig wakker met klassiekers als Pancakes met maple sirop en Frittata. Vind je dat te gewoontjes? Neem dan de Hofman Salade met Kippendijen of een Boterham met Ribeye. It’s finger licking good.

Tip: Bij Hofman kun je ook blijven overnachten. Eet tot je slaperig wordt, slaap tot je hongerig wordt. Bij Hofman kan het!

Hofman, Kerkplein 7, Alkmaar | Bar Restaurant
Website
Hofman op Facebook

5. De Koffiemolen

Op de hoek van Ritsevoort en Vrouwenstraat vind je een bijzondere ontbijt locatie. Mean Espressobar, lunchroom, werkplekken en meer. Beneden zit je in een eigentijdse loungehoek, met veel groen, relaxed te ontbijten. Begin de dag goed met Griekse yoghurt, Bananenbrood of Scones en geniet van de best Coffees van biologische zelf gebrande bonen. Noem het gedrevenheid of kritische professionaliteit, maar de lekkerste koffie is hier nog niet gezet. Een aanrader dus.

Tip: Boven huur je gratis een werkplek en deel je je kennis en vaardigheden met andere flexwerkers voor een productieve en inspirerende werkdag.

De Koffiemolen, Ritsevoort 26, Alkmaar |Koffie, ontbijt en lunch met een beetje geluk
Website
De Koffiemolen op Facebook

6. Spotlight Alkmaar

Wij zijn fan van Spotlight Alkmaar en ze mogen dan ook niet ontbreken in het lijstje favoriete ontbijt hotspots. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze een lekker ontbijtje serveren en dat zit wel goed. Van dinsdag tot en met vrijdag geniet je in een hippe en trendy bar van diverse Croissants, Yoghurts, Vruchtensappen en Smoothies. Heb je een spannend afspraakje of ben je met je lief, dan bestel je Coffee Date of Just the Tea of us.

Tip: Neem een Ontbijtje To Go mee naar je werk.

Spotlight Alkmaar, Scharlo 1, Alkmaar | Food & Drinks
Website
Spotlight op Facebook

7. Soepp

Tussen een bonte verzameling van kleurrijke spulletjes en vintage meubels serveert Soepp de lekkerste soepen en andere vegetarische kost. Maar wist je dat Soepp een Bed & Breakfast heeft en dat je er ook je ontbijtje kan nuttigen? Met veel liefde klaargemaakt en alleen biologische producten. Vanaf 8.00 uur smul je van typische Soeppgerechten zoals Bananenbrood, Yoghurt met Granola en Soepper Breakfast. Wil je wat anders? Vraag gerust wat ze nog meer te bieden hebben. Geen tijd om te zitten? Ga dan voor de Breakfast To Go! Soepp is je hipste vriendin en liefste oma tegelijk.

Tip: Wil je het groots aanpakken, ga dan voor Soepp Ontbijt/Brunch. Voor 17,50 pp krijg je een ware proeverij met broodjes, diverse kaasjes (ook vegan), avocado, witte bonen in tomatensaus, glaasje met kokosyoghurt & granola en een vers fruit salade, koffie/thee en glaasje verse jus.

Soepp, Hekelstraat 31, Alkmaar | Biologisch restaurant, Bed & Breakfast
Website
Soepp op Facebook

8. Barista Café Alkmaar

Met 23 cafés door het hele land is Barista dé ambachtelijke Koffie Specialist. Geserveerd in een huiselijke sfeer voor een well deserved verwen momentje. Onder het motto Love today, start with Breakfast schuif je vanaf 9.00 uur (maandag 10.00 uur en zondag 11.00 uur) aan voor een verrassend ontbijt. Van Traditioneel tot Breakfast Quessadilla’s en een Oatmeal Breakfast Cooky. Ook draaien ze hun hand niet om voor allerlei zoete treats, met of zonder toegevoegde suiker.

Tip: Wil je ook leren hoe je de lekkerste koffies schenkt, Geef je dan op voor de Barista Workshop.

Barista Café, Noorderkade 140, Alkmaar | Quality Coffee
Website
Barista café op Facebook

9. Living Roots

Living Roots is een bijzonder concept.  Jaren een begrip in Egmond als woon/giftstore en sinds 2017 ook lunchroom en bakkerij. En afgelopen jaar zijn ze verhuisd naar Alkmaar. Met alleen huisgemaakte producten is het ontbijt van Living Roots een complete start van een eigenzinnige shopping experience. Voor een lichtere variant kies je de Smoothie Bowl of Overnight Oats. Geheel in Living Roots style, net even anders. En heb je geen tijd om te zitten dan neem je gewoon de lekkerste broden en koeken mee uit de bakkerij.

Tip: Living Roots heeft ook een online store. Winkel je thuis met je net gekochte lekkers uit de bakkerij gewoon verder.

Living Roots, Mient 13, Alkmaar | Woon/giftstore, bakkerij en lunchroom
Website
Living Roots op Facebook

10. Turfmarkt

De Turfmarkt heeft van alle hotspots misschien wel de mooiste locatie. Aan het water met in de zomer en heerlijk terras. Turfmarkt staat voor gastvrij genieten en ze zijn van alle markten thuis. Voor een vers ontbijtje draaien ze hun hand niet om. Vanaf 9.00 uur kies je uit Croissants, Yoghurts of the Fruity Smoothie Bowl. Alleen met een krantjes, met vriendinnen of zakenrelaties.

Tip: Voor de kleintjes heeft Turfmarkt een heerlijke speelhoek. Spelen ze liever buiten haal dan een zwemvestje bij de bar.

Turfmarkt, Turfmarkt 11-23, Alkmaar | Restaurant
Website
Turfmarkt op Facebook

Meer op UIT072

Ook interessant

Missen we jouw favo ontbijt hotspot? Tip ons vooral in de reacties!