We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag is weer de jaarlijkse Lekker500 gepresenteerd met de 500 lekkerste restaurants van Nederland. Vanuit Alkmaar dit jaar 3 restaurants in de top 500. Benieuwd welke?

Lekker500 is dé restaurantgids van Nederland waar culi-liefhebbers elk jaar reikhalzend naar uitkijken. De beste restaurateurs van Nederland krijgen in deze speciale editie een podium.

Alkmaar in Lekker 500

Vanuit Alkmaars City Blog UIT072 houden we je al jaren op de hoogte van Alkmaarse restaurants in deze ranglijst (zie 2019 | 201820172016). Dit jaar vind je 3 restaurants in de Lekker 500 in Alkmaar. Omdat de Alkmaarse restaurants buiten de top 100 vallen, hebben ze geen notering meegekregen.

Nieuwkomer van vorig jaar Fernando’s prolongeert zijn plekje. Rue de la Plume staat voor de vierde keer op rij in de prestigieuze lijst. En met de nieuwe chef Casper Glas staat ook ’t Stokpaardje zoals vertrouwd er weer in. Gefeliciteerd toppers!

Op volgorde van opname in de gids:

Fernando’s

Fernando raspt Parmezaan

“Fijne zaak!”

Lekker: “De gerechten zijn verrassend en hoog op smaak.”

Review Fernando’s

Rue de la Plume

Rue de la Plume

“Franse keuken met een moderne twist”

Lekker: “De borden zijn gul gevuld, de bediening is uiterst prettig in de omgang en dat gasten dat weten te waarderen blijkt”

Review Rue de la Plume

’t Stokpaardje

Stokpaardje header

“Sympathiek restaurant waar je een avond echt uit eten gaat.”

Lekker: “Chef Casper kookt veel moois op de klassieke leest geschoeid, hoog op smaak en alle ingrediënten herkenbaar.”

Review ’t Stokpaardje

Lekker500

Lekker500 is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan 500 restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top 100.

Meest dichtstbijzijnde restaurant in de top 100 van Lekker is Merlet (Schoorl) op plek 40. Apicius (Bakkum/Castricum) vinden we terug op plek 71.