We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag is weer de jaarlijkse Lekker500 gepresenteerd met de 500 lekkerste restaurants van Nederland. Vanuit Alkmaar dit jaar 2 oude bekenden en 1 nieuwkomer in de top 500. Benieuwd welke?

Alkmaar in Lekker 500

In Alkmaar vinden we 3 restaurants in de Lekker 500, eentje meer dan in 2018, dus weer op het niveau van 2017 en 2016. Omdat de Alkmaarse restaurants buiten de top 100 vallen, hebben ze geen notering meegekregen.

Naast oude bekende ’t Stokpaardje pakken de meiden van Rue de la Plume voor de derde keer op rij een plek in de prestigieuze lijst. Nieuwkomer dit jaar: Fernando’s. Meer dan terecht, als je het ons vraagt! Gefeliciteerd, dappere strijders.

Op volgorde van opname in de gids:

Fernando’s

Fernando raspt Parmezaan

“Fernando’s wordt hartelijk verwelkomd in Lekker!”

Lekker: “Een fijne ambiance met open keuken en schitterende foto’s aan de muur”

Review Fernando’s

Rue de la Plume

Rue de la Plume

“Uit de open keuken komen Franse gerechten met een moderne touch”

Lekker: “Voor deze gulle keuken en mooie wijnen moet wel behoorlijk diep in de buidel getast worden. Maar je krijgt zonder meer waar voor je geld.”

Review Rue de la Plume

’t Stokpaardje

Stokpaardje header

“Alle trends gaan aan ’t Stokpaardje voorbij en Ton vaart zijn eigen koers”

Lekker: “Patron-cuisinier Ton van de Bogaard hanteert een klassieke formule in dit sfeervolle huiskamerrestaurant in de Alkmaarse binnenstad”

Review ’t Stokpaardje

Lekker500

Lekker500 is een Nederlandse restaurantgids die jaarlijks verschijnt. In dit blad worden aan 500 restaurants in heel Nederland waarderingen toegekend. De honderd beste krijgen een plaatsje in de Top 100.

Van de Top-100 restaurants zijn de meeste in Amsterdam te vinden, namelijk 18. Mede daardoor scoort Noord-Holland het hoogst bij de provincies, met 26 restaurants in de toplijst. Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen staat dit jaar wederom op de eerste plaats van Lekker500, voor De Librije (Zwolle) en Tribeca (Heeze).

Dichtstbijzijndste restaurant in de Lekker500 is Merlet (Schoorl) op plek 40. Apicius (Bakkum/Castricum) vinden we terug op plek 71.