We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na drie maal is het echt een traditie. Voor het derde jaar op rij wordt de zomer culinair uitgeluid met het End of the Season Diner bij Strandpaviljoen Noorderlicht!

Na 2019 en 2020 is het concept bekend; in het laatste weekend voordat het paviljoen wordt afgebroken, gaat chef Jeroen Klepper nog één weekend helemaal los op het strand. Knus, in intiem gezelschap, genieten van heerlijke gerechtjes met uitzicht op duinen en zee.

Amuses

Mangalitza largo | gedroogde ham | Fougasse | Aubergine sabich | Hollandaise

Mangalitza lardo | gedroogde ham | fougasse | aubergine sabich | Hollandaise

Bij de amuses gaan we op kleine wereldreis: gedroogde ham, sabich (Israëlische street food), fougasse (plat brood uit de Provence) en lardo van het wolvarken (Mangalitza).

Menu

Het voorgerecht is een knaller van een gerecht op zich! Wat wil je nou liever op het strand dan een prachtige fruits de mer schotel; oesters met duindoornmayo, gefrituurde ongepelde Hollandse garnalen met algenboter en wulken.

Ondertussen gaat de zon onder in de Noordzee, wat de ervaring op deze iets afgelegen strandtent nog specialer maakt.

Vlak na zonsondergang op strand bij Noorderlicht

Vlak na zonsondergang op het strand bij Noorderlicht

De rode mul is stevig en lekker. Het bedje van gele courgette, radicchio en de jus van gebakken pepers en tomaat kleurrijk en smaakvol.

De Romaine is in zijn geheel gegrild op binchotan kooltjes en geplaatst tussen miso bagna cauda en manderijn koolzaadolie. Een bizar lekkere creatie!

Zeebaars | getoaste citroen yoghurt | klaver | jus van komkommer en mierikswortel

Zeebaars | getoaste citroen yoghurt | klaver | jus van komkommer en mierikswortel

Next up: Zeebaars. Maar dan met smaken van de Levant: getoaste citroen yoghurt, jus van komkommer en mierikswortel, klaverblad en gemalen hazelnoot.

De perfecte cuisson van de dry aged Holsteiner wordt gecombineerd met tuinboontjes van de barbecue en gerookte andijvie. Bij alle gerechten worden overigens heerlijke wijnen geschonken (als je dat wilt), maar ook prima alcoholvrije opties.

Rauw melksijs | arganolie | gebrande ricotta

Rauwmelks ijs | arganolie | gebrande ricotta

Ook het dessert is complexer dan het in eerste instantie lijkt. Roomijs van rauwe melk, gebrande ricotta en arganolie (vloeibaar Marokkaans goud). Zal iemand het doorhebben als we onze conclusie van vorig jaar herhalen? Want het eindoordeel blijft gelijk:

Vol en voldaan genieten we nog na van een topavond. Mooie gerechten, mooie smaken en een gave locatie. Wat kan eten toch mooi én lekker zijn. Nog even de herfststorm trotseren en terug naar Alkmaar. Maar die rit is zo’n avond meer dan waard.

Team Noorderlicht

De kanjers van Noorderlicht (Foto: Rover Fotografie)

Meer over End of the Season bij Noorderlicht

Leuk om te weten

  • Het menu is zoveel mogelijk duurzaam en lokaal
  • Niet te vergeten: de wijnen waren top, van Tamis en Vinatura Bas de Rooij
  • Meer Jeroen Klepper op het strand? Strandpaviljoen Hemingway’s blijft het hele jaar door open!

Strandpaviljoen Noorderlicht

Strandpaal 32
1862 VJ Bergen aan Zee

Openingstijden

Gesloten tot lente 2022

noorderlichtbergen.nl

Kaart wordt geladen...