We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinds 28 maart is Alkmaar een nieuwe hotspot rijker! Nola Social opende toen de deuren aan de Houttil. UIT072 ging er de eerste week langs om te proeven en natuurlijk delen we onze ervaringen met jou: “Be Social, Join Nola!”

Eén huis – drie merken

Nola schakelt maar liefst vier panden aan de Alkmaarse Houttil aaneen om drie concepten uit te baten: Nola-Social, The Roastery – by Nola en Café Nola.

Bij Nola Social staat delen centraal. De kaart staat vol met lekkers uit alle windhoeken. Gerechtje klaar? Dan wordt het geserveerd, een dynamisch concept. Alle gerechten zijn geschikt om te delen. Grote happen, kleine happen, het is aan de gast.
The Roastery – by Nola brengt de laatste gevleugelde foodtrends naar Alkmaar. In The Roastery mag gekluifd worden, want kip is de specialiteit. Uit de keuken komt no-nonsense roasted food in een stoere, maar smaakvolle setting van beton, golfplaten en hout. Het is casual comfort dining 2.0.
In Café Nola kan de dag afgesloten worden. Of het weekend ingeluid. Bier en bites. Vette cocktails, beenmagere gins. Feestjes, partijtjes, of een gezellig evenement van Nola zelf. Daarnaast biedt de private dining ruimte op de eerste etage de mogelijkheid tot vergaderen, borrelen en bedrijfspresentaties op een centrale locatie.
Nola Social - bar

Een ruime, sfeervolle zaak met centrale bar

Nola Social: een stukje New Orleans in Alkmaar

Geïnspireerd door de zuiderse zwoele sfeer uit New Orleans heeft eigenaar Marco de Wildt het concept “casual sharing en dining” en “comfort food” naar het Waagplein gebracht.

Marco heeft in zijn carrière bij verschillende sterrenrestaurants gewerkt. Daarnaast heeft hij als executive chef voor verschillende internationale hotelketens in Europa en Azië genoeg ervaring op gedaan om te weten wat mensen écht willen. Zoals hij zelf omschrijft: “Food is comfort, delen is beleven en vers de nieuwe standaard.”

Bij binnenkomst van Nola Social voel je gelijk al de relaxte en laagdrempelige sfeer. Met een aantal aanpassingen is er een stijlvolle zaak ontstaan. Een van de weinigen in Alkmaar die je een echt Grand café mag noemen. De vriendelijke bediening is enthousiast en weet met passie over het “sharing en dining” concept te vertellen.

“Laagdrempelig, maar op een stijlvol hoger niveau”

De door de wol geverfde horecatijger Bram Huisman die al jaren in dit pand werkt, begint te glunderen als we hem vragen wat hij het leukste vindt aan Nola. “Ik word echt blij van alle mooie opgemaakte gerechten die ik als een soort cadeautjes aan onze gasten mag serveren. Ook de ruimte die in het interieur is gecreëerd voelt erg fijn.”

Nola Social - zitten

Relaxt plaatsnemen op een stoel of op de bank

Nola Social - Kim de Boer

Elke eerste zondag van de maand live muziek

Geen opgedekte tafels, maar gewoon een bestekblik op tafel. Je hoeft je niet op je paasbest aan te kleden om van hoger staande gerechten te kunnen smullen. Gewoon lekker chillen en genieten.

De menukaart met veel Amerikaanse termen is voor sommigen misschien een beetje wennen, maar dat er meer dan genoeg lekkers op staat is duidelijk. Met keuzes tussen Small Plates, Large Plates en Meat Loving Specials is er voor iedereen wat wils.

“Het serveren van alle mooie gerechten voelt als het geven van cadeautjes aan onze gasten”

Eén van de leden van het UIT072 team heeft zich helaas te houden aan een lactose- en glutenvrij dieet en er was een pescotariër in het team. Ondanks deze uitdaging voor de chef, geven we Nola een dikke lactosevrije plus! Ze denken goed mee met alle dieetwensen en alle intoleranties zijn goed bespreekbaar. Dit geeft wel aan hoe flexibel de keuken is.

De eerste ronde: Small Plates

Nola Social - voorgerechten

Een bonte verzameling heerlijke gerechtjes

Alle gerechten van de small plates zien er echt geweldig uit! Bram heeft hierover niks teveel gezegd. Allemaal prachtige lekkere cadeautjes!  Van een overheerlijke “Burat ta met gemengd zomerfruit met in zoethout gemarineerde tomaat”, tot aan de “Beef tartaar met jalapeno” die zacht van smaak is met een verrassende touch.

Persoonlijk vonden wij de “Geitenkaas Churros met truffelhoning” iets te zoet naast de andere gerechten, maar het is los van dat zeker een hele lekkere combinatie die je zeker geprobeerd moet hebben.

 

De tweede ronde: Large Plates

Nola Social - hoofdgerechten

Er is ook bij de Large Plates zoveel lekkere keuze. Onze favoriet is zeer lastig te bepalen, maar “Low & slow gegaard lamsvlees met kaneel, granaatappel en parel couscous” en de “Fregelo Paella met zalm, kabeljauw en gamba in een vissoep van venkel, tomaat en lijfolie” sprongen er zeker uit!

Wat een verrassende combinaties van ingrediënten en een creativiteit. Hier worden de genieters van lekker en puur eten heel blij van!

 

Natuurlijk mogen bij een goed gerecht de sides niet ontbreken. De huisgemaakte frieten en de zoete aardappel friet maken de tweede gang helemaal compleet en zijn echt vers!

Nola Social - Frites

Huisgesneden frites en zoete aardappel frites

De derde ronde: sweet cravings & naked jars

Ondanks dat het algemeen bekend is dat je na zoveel lekkers al voldoende hebt gegeten, laat iedereen altijd een gaatje over voor het dessert. En wat voor een desserts! Kleine tip: deel ook deze met je tafelgenoot, want je wil gewoon van alle dessert iets geproefd hebben… echt waar!

 

Of je nou kiest voor de “Smashed Pavlova met geslagen room, custards en rood fruit compote” of de “Lemon merique pie met aardbeien”, het is allemaal om je vingers bij af te likken.

Met een UIT072 team van vier personen hebben we elk onze eigen favoriet gekozen, want ook de “Banoffee pie (bananen parfait, dulche die leche en chocolade)” en de “Chocolate spoonbread (brownie in chocolade creme, vanille ijs en bosbessen crumble)” zijn te lekker!

Dat we hebben genoten van ons bezoek bij Nola is duidelijk! Marco de Wildt heeft een concept naar Alkmaar gebracht waar hij erg trots op mag zijn! “Be Social, Join Nola”.

Win een diner (t.w.v. € 75)

Be Social, Join Nola. Maak kans op een GRATIS diner (t.w.v. 75,00) bij Nola Social Alkmaar. Schrijf je in en win. It’s easy as that…

Update: we hebben een winnaar! Gefeliciteerd Priscilla Wittebrood, jij wint een diner bij Nola Social!

Leuk om te weten
  • Nola komt van “New Orleans”
  • De maandconcerten die eerder bij “Samen” waren, zullen ook bij “Nola” voortgezet worden.
  • Nola is een “Neighbourhood Eatery”: stijlvol, maar laagdrempelig.

Nola

Houttil 30-36
1811 NJ Alkmaar

072 5113283

Openingstijden

Zondag tot en met woensdag 10:00 – 0:00.
Donderdag 10:00 – 1:00
Vrijdag en zaterdag 10:00 – 3:00

Kaart wordt geladen...