We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De eerste vrijdag van de maand – behalve in de zomermaanden – is er in de Gasfabriek de leukste vrijmibo van Alkmaar, de MIBO! Gezellig met je vrienden of collega’s de week afsluiten onder het genot van een drankje en een aantal heerlijke pinchos.

MIBO!

Het leukste op vrijdag is de vrijmibo. Gezellig met het ene been borrelen met je collega’s of vrienden en met het andere been alvast het weekend in. De Gasfabriek is daarvoor de plek bij uitstek! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in de sfeervolle ruimte met mooie industriële elementen en het torenhoge plafond. De Gasfabriek is immers een monumentaal pand waar nog veel van intact is. Je kijkt je ogen uit.

UIT072 - Gasfabriek - K.Montgomery-10

Gasfabriek: entree

Borrelen en eten

Wat de MIBO! zo leuk maakt is dat er naast geborreld ook heerlijk gegeten kan worden, op een wijze die ons fan heeft gemaakt. De makke van menig borrel op de vrijdag is dat er of een plakje worst en een blokje kaas gegeten kan worden, of dat er iets van formaatje gerecht besteld moet worden. Wil je daar de lekkerste tussenweg in vinden, search no more want bij de MIBO! ligt er een overdaad aan smakelijke pinchos, zowel warm als koud.

UIT072 - Gasfabriek - K.Montgomery-2

Pinchos

Pinchos zijn heerlijke kleine hapjes met een stokje erin waarvan de koude varianten staan uitgestald op de bar van de imposante grote open keuken. Hier staat de jonge keukenbrigade van chef Menno klaar voor een aanvoer – op bestelling – van warme pinchos. Snel en vers! Er zijn te veel pinchos om op te noemen bij de MIBO!, maar de huisgemaakte risotto bitterballen met aoili, de frisse salade van courgette en de diamanthaas met paprika en camembert moet je proberen.

Rond de klok van 21.00 uur is het langzamerhand afgelopen met de pinchos. Je levert je verzamelde stokjes in bij de bar en rekent af per stokje. De korte stokjes zijn 2 euro en de lange stokjes zijn 3 euro. Naast lekker dus ook nog eens prima betaalbaar.

Dat betekent niet dat de avond afgelopen is, die begint net! Want onder het genot van nog meer drankjes kan je dansen op heerlijke tunes van lokale dj’s. De avond gaat door tot 01.00 uur.

DJ's in Gasfabriek

Lokale DJ’s zorgen voor de tunes op de dansvloer

De combinatie van het indrukwekkende gebouw, de niet te versmaden pinchos en de mogelijkheid om je op de dansvloer te begeven zorgt ervoor dat je deze MIBO! niet mag missen. De eerstvolgende is op 4 januari, dus jij weet waar je heen moet als je de deur van je werk achter je dicht slaat!

Leuk om te weten
  • Pinchos komen uit Spanje en het woord is afgeleid van picar, wat pikken betekent. Eigenlijk pik je dan ook gewoon een lekker hapje
  • Iedere zondag is er de Lazy Sunday, onder het genot van een drankje genieten van live-muziek
  • Zomers heeft de Gasfabriek het meest relaxte terras van Alkmaar – aldus deze scribent
  • Volgende MIBO! is de MIBO!Nieuwjaarsborrel op 4 januari

Gasfabriek Alkmaar

Helderseweg 28
1817 BA Alkmaar
072-2201097
gasfabriek.com

Openingstijden

ma-vr: 10.00 uur – 17.00 uur
za: besloten feesten en trouwerijen
zo: 13.00 uur – 20.00 uur