We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Stanley Westerveld is in een kwalitatief hoogstaande finale de winnaar geworden van Just Sing. In de eerste editie van deze talentenjacht werd gezocht naar De Stem van Alkmaar.

Alle finalisten zijn de afgelopen weken gecoacht door juryleden Sandra van Nieuwland, Robin van Veen, Angelo Nannings en Amanda Muller. Volgens de jury heeft Stanley ‘het meest constant gepresteerd’ gedurende dit traject.

Stanley oefent bovenin Victorie

Vlak voor het optreden oefent Stanley nog even alleen, bovenin Victorie

Stanley was een opvallende verschijning zondagmiddag in Podium Victorie. Tussen de blonde tienermeisjes valt hij gelijk op met zijn lange zwarte baard. Maar belangrijker: alles in zijn optreden klopt. Zijn versie van Creep (Radiohead) komt over door de combinatie van stem, voorkomen en intensiteit van de uitvoering.

Maaike Huisinga geeft een knappe uitvoering van Whitney Houstons Run to you en wint daar de publieksprijs mee. Volgens jurylid Angelo Nannings (Van Huys Uit) een vreselijk moeilijk liedje, maar feilloos gezongen, terwijl ze er ook nog een eigen versie van had gemaakt.

Just Sing komt uit de koker van stichting Pop-Up, die popmuzikanten ondersteunt met onder meer workshops. De winnaar wint onder meer een optreden op KUUB FestivalAlkmaars Eigenste en Countdown 2016. Cultuurwethouder Anjo van de Ven biedt de zanger aan om volgend jaar met haar de kaasmarkt te openen.