We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hier zijn we toch best een beetje trots op: onze eigen Ozan Aydogan, geboren en getogen in Alkmaar, heeft dit jaar het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam gewonnen!

Afgelopen vrijdag nam Ozan het tijdens de 16e editie van het NK op tegen 7 andere finalisten. Op het podium van TivoliVredenburg in zijn huidige woonplaats Utrecht bracht hij zijn voordracht uiteindelijk het beste.

Ozan Aydogan in finalebattle met Asha Karami

Ozan Aydogan in de finalebattle van de NK Poetryslam 2018 met Asha Karami. Foto: Patrick Post.

Hoewel de jury voor Asha Karami koos, maakte het publiek met een ‘applausmeting’ duidelijk dat Ozan hun hart had gewonnen. Naast de titel Slampion 2018 wint Aydogan een geldbedrag van € 1000 en de wisseltrofee De Gouden Vink, vernoemd naar de dichter Simon Vinkenoog.

Het NK Poetry Slam is een wedstrijd voor jonge dichters waarbij het draait om tekst en voordracht. Het NK wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Poëzieweek.

Wie is Ozan?

Ozan wordt in 1993 geboren in Alkmaar en groeit op tussen sprookjes in een familie van verhalenvertellers, zoals hij dat zelf mooi zegt. Na een eerste liefde voor rapmuziek komt hij tijdens zijn middelbare schooljaren in aanraking met klassieke poëzie.

“Poëzie heb ik leren zien, ik heb haar nooit teweeggebracht.”

Sinds 2016 woont hij in Utrecht, waar hij Writing for Performance studeerde aan de HKU. Het afgelopen jaar deed hij veel theater- en acteerwerk, onder andere bij jongerentheater Degasten in Amsterdam. Na de NK Poetry Slam richt Ozan alle tijd en liefde aan het schrijven van zijn eerste boek.

Naast liefhebber van tekst en theater is Ozan ook fan van lekker eten. Voor Alkmaars Cityblog UIT072 schreef hij mooie reviews van Abby’s en Hemingways Beach Restaurant.