We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Winterkaravaan 2020 Groene Collectie – UITGESTELD

In de Uitagenda Alkmaar vind je de leukste evenementen van Alkmaar in een handig overzicht.

  00:00

dansvoorstelling, muziektheater

UPDATE WINTERKARAVAAN. i.v.m. de lockdown is de (uitverkochte) Winterkaravaan 2020 uitgesteld. Nieuwe datum volgt. 

Voor de vijfde keer wordt de Winterkaravaan georganiseerd. Jonge theatermakers tonen in voorstellingen van elk een half uur wat zij in huis hebben. Je kunt kiezen uit de blauwe en de groene collectie, die elk uit 3 voorstellingen bestaan. De locatie waar het allemaal gaat gebeuren is De Drukkerij, waar vroeger De Telegraaf van de persen rolde.

Ook zo toe aan uitje? Bezoek de toffe en museale omgeving van de oude Drukkerij en ontdek deze theaterpareltjes van jonge theatermakers.

Voorstellingen in de Groene collectie

De Groene collectie van de Winterkaravaan 2020 bestaat uit de volgende drie theatervoorstellingen:

1. Twentysomething: dansvoorstelling over disloyale avocado-eters

Voorstelling Twentysomething Winterkaravaan 2020@Emil-de-Jong

De kranten staan er bol van. Artikelen over hoe steeds meer jongeren voor groen kiezen en de motor zijn achter het alleen al ‘ieder jaar verdubbelen van de demonstraties in Amsterdam’. Maar daarnaast prijken ook krantenkoppen over ‘egoïstische en eigenwijze overlopers’ die in het ‘ik-tijdperk’ veranderen in ‘luie, disloyale avocado-eters’. Collectief MAMM (Maxime Abbenhues en Mees Meeuwsen) gaat op zoek naar antwoorden en hun eigen tegenstrijdigheden. Wat drijft ons in onze keuzes? Waar trekken wij onze grenzen? En is dat echt zo erg?

Twentysomething

2. Fixed Kids: muziektheater over designerbaby’s

Fixed Kids voorstelling Winterkaravaan 2020

Het is tijd, voor een nieuwe generatie, een perfecte generatie, de maakbare generatie; the Fixed Kids. En jij bent één van de uitverkorenen om een kijkje te nemen in de biotoop waar deze generatie zal worden verwekt. Laat je meevoeren in de denkwereld van drie geneeskunde-rejects die door wetten en regels beperkt worden in het voltooien van hun missie: het creëren van de maakbare mens. Bezoek deze voorstelling van  muziektheatercollectief De Saturners (Jip Warmerdam, Matthijs Rijsdijk en Veronique Post).

Fixed Kids

3. Zócalo: muziektheater met een Latijns-Amerikaans tintje

Zocalo voorstelling Winterkaravaan 2020

Op zondagmiddagen in Mexico lopen de lokale pleinen, zócalos, vol met mensen uit alle hoeken en gaten van de stad. Straten worden afgesloten, muzikanten spelen danzones, er wordt samen gedanst, samen gegeten, en gelachen. De zócalo is het hart van de wijk. In deze voorstelling gaat Marlies Ruigrok op zoek naar wat wij kunnen leren van de latino’s. De Drukkerij wordt omgetoverd tot zócalo, schuif aan tafel aan, ontdek de Mexicaanse eet- en muziekcultuur en geniet van Latijns-Amerikaanse sferen!

Zócalo

 

De Groene Collectie van de Winterkaravaan

  • Datum: vrijdag 29 t/m zondag 31 januari 2021 en zaterdag 6 t/m zondag 7 februari 2021, zie speelschema op website Winterkaravaan
  • Tijd: voorstelling start om 15.00 of 19.00 uur
  • Locatie: De Drukkerij
  • Tickets: € 37,50 hier bestellen (UITVERKOCHT)

 

Het campagnebeeld in de header en de foto’s van de acteurs zijn van de hand van fotograaf Emil de Jong.
Facebook
Website


Kaart wordt geladen...