We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In d’Oude Stad van Alkmaar vind je Turks-Mediterraans specialiteitenrestaurant Agam. De goedlachse eigenaar/chef-kok Gunnay maakt hier heerlijke gerechten uit zijn geboorteland klaar. UIT072 ging langs, proefde dat het goed was én regelde een exclusieve (tijdelijke) deal voor jou.

Pure warmte

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is de oorspronkelijke binnenmuur van het pand. De oude stenen zijn een mooi element van iets dat doet denken aan de geschiedenis van Alkmaar – het restaurant ligt immers in het Fnidsen, een van de straten die kruizen door d’Oude Stad.

De andere muur binnen bestaat deels uit een fotocollage van oude gebouwen en het veelzijdige landschap van Turkije. De oude balken die het plafond dragen zijn in een warme kleur geschilderd. Binnen is het – in tegenstelling tot het gure weer buiten – ook gerieflijk warm.

Turkse kruiden (Agam Alkmaar)

Voorproefje van de heerlijke kruiden die Gunnay gebruikt

Maar dat is niet de enige warmte die je ervaart als je naar Agam gaat. De gastvrijheid van de goedlachse en aimabele eigenaar Gunnay is ongekend. De van oorsprong Koerdische eigenaar doet er alles aan om van je bezoek een mooie ervaring te maken: als gastheer maar uiteraard ook in de keuken.

In de keuken komt hij helemaal tot zijn recht: Gunnay is een aantal jaren terug verkozen tot beste kok van Noord-Holland! En dat was een meer dan logisch besluit. Op dertienjarige leeftijd is hij letterlijk aan zijn oor door zijn vader een horecazaak ingesleept om alle kneepjes van het vak te leren. Nu, vele jaren later, kent hij de kneepjes van het vak van binnen en van buiten.

Actie: 3-gangenmenu voor een kennismakingsprijs

Dit lezende zou je toch denken dat het storm moet lopen bij dit restaurant. Helaas is dat echter al een tijdje minder dan het ooit was – en minder dan het hoort te zijn. Sommige zaken zijn echter te uniek om zomaar te laten verdwijnen, zo vond ook de Alkmaarse ondernemer Vincent Roobeek. Hij zette recentelijk een succesvolle campagne op touw om mensen naar Agam te trekken. Omdat we er als UIT072 zijn om jou te wijzen op de leukste plekken van Alkmaar, zijn we aan tafel gegaan met Gunnay en Vincent om ons steentje bij te dragen.

De locatie is sfeervol, het eten top. De passie en kunde van Gunnay, gecombineerd met de verse producten en exotische kruiden van de Turkse keuken zorgen voor een ontzettend fijne smaakbeleving waar we jou graag kennis mee willen laten maken.

Daarom hebben we een topdeal voor je geregeld! Proef deze maand de Turks-Mediterraanse smaken bij Agam voor een kennismakingsprijs: de hele maand november (update: en december!) geniet je van het drie gangen UIT072-menu voor slechts € 17,50 (twv € 36,50)!

Gebruik maken van actie? Reserveer via 072 785 03 16 en noem UIT072 Actie

En we kunnen alvast verklappen: dat menu is echt ontzettend lekker.

Het UIT072-menu: 3 gangen genieten

De eerste gang van het UIT072-menu bestaat uit chorba, een smaakvolle linzensoep, gemaakt met exotische kruiden, afgerond met een vleugje citroensap. Deze soep is een behoorlijke smaaksensatie, mede door de saffraan en de kruidige karwij (red. dat is een kruid). Een prima starter, lekker met een stukje Turks brood, dat Agam dagelijks vers aangeleverd krijgt.

Mezze (Agam)

Karisik Meze: direct in mediterrane sferen met deze mix van voorgerechtjes

De tweede gang is een waar spektakel. Karisik Meze, een groot bord met vijf verschillende meze: Een pittige mix van negen groenten, die zijn oorsprong vindt in Oost-Turkije. Daartegenover de Turkse tzatziki, met in het midden van het bord een smaakvolle crème van aubergine. De yoghurt in deze twee mezeh is uiteraard de echte volle Turkse yoghurt. Vervolgens nog een huisgemaakte hoemoes – die moet je echt eten, hoewel je dan wel het risico loopt dat je geen genoegen meer neemt met de hoemoes van de supermarkt – en een mix van kaas, kikkererwt, saffraan en citroen.

De derde gang is een schotel met vier soorten vlees van de grill: een stukje lamskotelet, een kalkoenhaas, een stukje Adana kebab en heerlijke malse kip (van Ackermann!). Deze stukken vlees komen direct van de grill, geserveerd op een huisgemaakte bulgur met roomboter, ui en saffraan, zo op je bord. Een schaaltje friet en een verse salade maken het compleet.

Mixed Grill (Agam Alkmaar)

Als dit too much vlees voor je is, dan zijn er maar liefst vier alternatieven in het menu.

  1. Goz Turkusu: mediterraanse kipfilet met aubergine, paprika, ui, tomaat en kaas uit de oven.
  2. Köfte Guvec: lamsgehaktballetjes met aubergine, courgette en paprika in een tomatensaus, bestrooid met Turkse kaas.
  3. Liever vegetarisch? Wat dacht je van El Nazik? Ratatouille van aubergine, courgette en paprika in tomatensaus bestrooid met Turkse kaas.
  4. Ook vegetarisch: Bostanda Ispanak, een ovengerecht met spinazie, tomaten, paprika, uien en kaas.

En dat voor maar € 17,50!

Niet bij het menu inbegrepen, maar uiteraard wel aan te raden: de heerlijk zoete desserts. De baklava maakt Gunnay zelf, en smaakt geweldig. Zorg er wel voor dat je een flink gaatje hebt overgelaten, want dit is een zware, zoete jongen!

Baklava bij Agam

Baklava

Konya Helvasi (Agam Alkmaar)

Konya Helvasi

Konya Helvasi is eveneens een topper uit de keuken. Een soort schuimpjes met room ernaast, overgoten met een chocoladesaus. Ideaal om de avond mee af te sluiten, zeker in dit restaurant, want zoals buitenlandse wijsheid ons vertelt:

“Van zoet eten, ga je zoet praten.”

UIT072 Agam actie

Profiteer van het UIT072-menu

Als je gebruik wil maken van dit menu – en dat wil je – reserveer dan telefonisch onder vermelding van Actie UIT072. Deze actie is alleen telefonisch beschikbaar en alleen beschikbaar in de maand november. Restaurant Agam is telefonisch te bereiken op 072 785 0316. Zien we je in november bij Agam?

Inbegrepen in menu

Voorgerecht
Ezogelin Corbasi: een origineel gekruide linzensoep met Turks brood
Tussengerecht
Karisik Meze: mix van 5 voorgerechtjes/tapas
Hoofdgerecht
Keuze uit

  • Mixed grill: kip, lam en kalkoen van de grill.
  • Goz Turkusu: Mediterraanse kipfilet met aubergine, paprika, ui, tomaat en kaas uit de oven.
  • Köfte Guvec: lamsgehaktballetjes met aubergine, courgette, paprika in een tomatensaus, bestrooid met Turkse kaas.
  • El Nazik: ratatouille van aubergine, courgette, paprika in tomatensaus bestrooid met Turkse kaas.
  • Bostanda Ispanak: ovengerecht met spinazie, tomaten, paprika, uien en kaas.
Meer over Agam

Leuk om te weten

  • Agam is het Turkse woord voor held.
  • De prijzen zijn zeer toegankelijk, zeker gezien de kwaliteit van het eten.
  • In het verlengde daarvan: alle kip komt bij Alkmaars trots Ackermann vandaan!
  • De koffiebonen zijn van Kaldi. En Kaldi is uitstekende koffie!
  • Agam heeft twee Turkse wijnen op fles. Ze zijn lekker toegankelijk, met veel rood fruit.

Agam

Fnidsen 62
1811 BH Alkmaar

+31 72 785 0316

Openingstijden

  • Di-zo: 10:00 uur – 00:00 uur
  • Ma: gesloten

Kaart wordt geladen...